Osalemiseks peab kollektiiv koosnema vähemalt kahest kuni 26-aastasest noorest, kes kõik muusika loomisest laval aktiivselt osa võtavad. Repertuaar peab olema omalooming, muusikastiil seevastu ei ole oluline. Bänd tuleb registreerida Noortebändi kodulehel www.noorteband.ee, kus tuleb kirjutada ansamblist lühitutvustus ja lisada demolugu.

Konkursi peakorraldaja Märt Truman ütleb: "Ootame rohket osavõttu, sest just teie pärast, noored muusikud, me seda konkurssi korraldamegi, et üheskoos rikastada Eesti muusikamaastikku ning tutvustada seda välismaalgi." Konkurss on hea võimalus uutel artistidel end tutvustada ning publikut võluda.

Oluline on meeles pidada, et piirkondlikud konkursid ei ole Nooretbänd 2014 konkursi eelvooru osa, vaid kummastki piirkondlikust eelvoorust valitakse välja üks bänd, kes pääseb otse riikliku konkursi eelvooru ega pea osa võtma demovoorust. Seega on osalemine piirkondlikus eelvoorus hea võimalus pääseda Eesti suurimale ja pikima ajalooga noortele muusikutele suunatud konkursile Noortebänd 2014. Eelvoore hindab ja edasipääsu õiguse annab žürii.

Noortebändi piirkondlikule konkurssile 2014 saab registreerida SIIT.

Lisainfot saab Noortebändi kodulehelt ja Facebookist.