Päeval leiab aset tasuta muusikaline oleng Klaus kohviku hoovis, kuhu on väga oodatud lapsed. Lisaks muusikale, mida esitavad Kali Briis, Martin Jõela, Maris Takk, Masa ja Kaupo Rõivasepp, on võimalik plaaditurult ka endale meelepärast muusikat soetada ning lastele jätkub tegelust nii täispuhutavatel atraktsioonidel kui liivakastis. Soulimelomaanidele on Klausis sel päeval koostatud ka kokteilide ja suupistete erimenüü (k.a lastele).

Öösel saab Must Mesi Soulimelomaanide peol seitsmeteistkümne dj muusikavaliku järgi tantsida F-Hoones. Selleks puhuks on F-Hoone jagatud muusikaliselt kaheks, esimeses saalis esinevad: Peeter Ehala, DJ Quest, Heidy Purga, Sander Mölder, DJ Critikal, DJ Bandit, Orav ja Drummie. Teises saalis valivad muusikat: Roma Pi, Chris Long, Peeter Vares, Kersten Kõrge, Von Koff, Masa, Mihkel Sirelpuu, Üllar Siir, Maris Takk ja Kaupo Rõivasepp.

Heidy Purga, Must Mesi saate- ja peojuht kirjeldab Soulimelomaanide eri sünnilugu: „Mind huvitas, kui palju on pühendunud vinüülikogujaid, kes tuhnivad blogides ja põrandaalustes poodides, et leida Seda. Mind huvitas, kui palju on neid, kes souli koguvad. Kui suured on nende kogud, miks nad souli armastavad, kust infot hangivad, millised on nende suurimad elamused, nn crate diggin´ kogemused. Kui palju on nad nõus olnud mõne plaadi eest maksma ja miks nad seda kõike teevad.“

Spetsiaalne saatesari MustMesi Soulimelomaanid on eetris Raadio 2s juunist augusti keskpaigani. Igas saates on kaks külalist, kes kumbki on kaasa toonud 5 oma lemmikut souliplaati/lugu, mida eetris mängida. Kokku toimub Must Mesi Soulimelomaanid sarja raames 11 saadet.

16. augusti päevasel Must Mesi Soulimelomaanidel kohvikus Klaus esitavad musikat: Martin Jõela, Maris Takk, Masa, Kali Briis ja Kaupo Rõivasepp. Sissepääs on kõikidele tasuta, sündmus kestab 13.00- 19.00.

ÖÖ Must Mesi Soulimeldomaanide peol F-Hoones mängivad muusikat: Peeter Ehala, DJ Quest, Heidy Purga, Sander Mölder, DJ Critikal, DJ Bandit, Orav, Drummie, Roma Pi, Chris Long, Peeter Vares, Kersten Kõrge, Von Koff, Masa, Mihkel Sirelpuu, Üllar Siir, Maris Takk ja Kaupo Rõivasepp. Uksed on avatud alates 23:00. Pilet enne südaööd 5, hiljem 7 euri.