Aasta algus?

Sibyl Vane: Meie aasta algas väga tormiliselt, sest esinemispakkumiste hulk oli ootamatult väga suur ja nii kujunes vast kõige tegusamaks nädalalõpp, kus astusime üles kahel päeval kokku viis korda. Oli väga huvitav ja ärev aeg, mille edasist kulgu me ennustada ei osanud. Õnneks üllatavaid hetki ja arenguid jagub kuni tänaseni. Viimane ilmselt oli kõne Lätist, mis teatas, et meid oodatakse soojendama legendaarset Garbage’it.

Tenfold Rabbit: Vahetult enne "küülikuaasta" algust öelnud siis Andrese tüdruk talle, et ehk peaksite poistega miskit täitsa uut proovima. Kuna hiljuti oli Andresel sündinud "Oblivion", otsustas ta selle proovi tuua. Järgmisel päeval lasime linti "Oblivioni" demo, mille saatsime kohe kohe Noortebändile, kuhu me ka pääsesime. Peale seda aitas "Oblivion" bändi ka suure publiku ette tuua nii Noortebändi kui ka Eesti Laulu abil.

Aasta kontsert?

SV: Meie aasta esinemiseks siiani on kahtlemata Baltikumi suurim Positivuse festivali ülesastumine, kus vähemalt lava manageri sõnul polnud ta nende päevade jooksul nii tormilist publikureaktsiooni selle lava ees näinud. See oli kahtlemata erilise atmosfääriga kontsert, ilmselgelt olid aeg, koht ja inimesed õiged, sest tekkinud keemiat on tagantjärgi isegi raske selgitada. Kusjuures me polnud isegi arvestanud võimalusega, et mängime lisalugusid.

TR: Aasta kontserdiks on raske üht või teist üritust nimetada, kuna vahvaid esinemisi on meil olnud palju. Suvel võtsime ette sellised kohad nagu Rabarock, Positivus, Uue Ajastu Festival , Õllesummer ja teised. Kuid tagantjärele mõeldes jäi näiteks Positivus küllaltki eredalt meelde, kuna tegemist oli ikkagi teist mastaapi üritusega.

Aasta seiklus?

SV: Aasta suurim seiklus oli kahtlemata meie esimene väjaspool Eestit toimunud tuur. Põhjus, miks me selle ette võtsime oli muidugi ühelt poolt selles, et vajasime bändiga kogemusi, mis meid lõplikult ühte liidaks. Kokkupressituna autos mööda Lätit ja Leedut sõita tundus kõige parem võimalik meetod selle tegemiseks. Tundmatud linnad ja esinemiskohad, võõras tehnika, keelebarjäär ja kõik muu on vaid osa sellest tuurist, millelt me tagasi tulime kui ühelt suurelt seikluselt, aga kahtlemata üksmeelsema ja tugevama meeskonnana kui kunagi varem.

TR: Saime ükskord esinemispakkumise Hiiumaale ainult mõned päevad enne kontserti. Pakkumine oli magus, kuid probleem oli selles, et Andresel oli ajaga juba kitsas - nimelt pidi ta korraldama castinguid samal päeval oma seriaali (Nurjatud tüdrukud - M.N.) jaoks. Kuna esinemine toimus Hiiumaal, oleks see terve päeva võtnud ning seda ei saanud ta endale lubada. Lõpuks sai otsus tehtud selline, et vahetult enne castingute lõppemist viidi Andres lennuki peale, mis teda linnuteed pidi kohe Hiiumale tõi. Andres veõti omakorda saare lennujaamast peale ning kimati kontserdi poole. Autost maha astudes oli aeg täpselt paras, et lavale astuda.

Aasta õppetund?

SV: Selle aasta õppetunnid olid peamiselt seotud tehnikaga. Samas oli ja on endiselt väga oluline õppetund see, et mingid jutud läbimurretest ja edust väljaspool kodumaa piire on väga õhukene jää. Oodata kutset maailma vallutama on lühinägelik ja seda võibki ootama jääda. Tuleb ise tegutsed ja ise olemas olla, sest kaugemal oma koduskenest oodatakse tundmatut bändi harva. Seega ei tähenda kodumaast kaugemal esinemine veel läbimurret, vaid seda, et sa teed tööd ja vähemalt proovid anda endast parimat, et oleks eeldused millegi suurema juhtumiseks.

TR: Kontserditega kipub olema nii, et tahavad nad õudsasti õhtusse või isegi öösse jääda ning tihtipeale just kaugel võõras linnas. Järgmine hommik vaja aga tööd teha/kooli minna või uut kontserti anda. Öösel, peale kontserti, väsinud peaga sõitmine võib aga osutuda vägagi ohtlikuks kuna peale esinemisel kulutatud energiat on uni kerge tulema.

Aasta kiidusõnad?

SV: Kõige suurem tunnustus oli muidugi, kui Soome muusikatööstuse blogis NRGM rivistati pingeritta Eesti noori bände ja hinnati nende rahvusvahelise läbilöögi võimalusi. Endale väga suureks üllatuseks pidas Margus Kuokkanen meie rahvuvahelist läbilööki Eesti noortest kollektiividest kõige tõenäolisemaks. Kiidusõnu on olnud palju ja nii mõnigi kord oleme tabanud end mõttelt, et kas oleme ikka kõike seda väärt ja nende kiituste väärilised. Loomulikult on meil hea meel kõikide tunnustavate sõnade eest, mis meile osaks on saanud, aga loorberitele puhkama jäämiseks või enda lõdvaks laskmiseks on veel vara.

TR: Kui kiidusõnad käivad Küüliku pihta, siis välja on toodud dünaamilisust, naturaalsust, lugude omavahelist kokkusobivust stiili mõttes, Petsi habet, Raini valget naeratust, Andrese tukka ning Meelik on bassimees.

Aasta edasi?

SV: Selle aasta sees ootab meid nüüd ees veel nii 20 kontserti Eestis, Lätis ja Leedus. Üritame Eestis käia plaaditutvustusega võimalikult paljudes linnades, mitte vaid tõmbekeskustes - Tartus ja Tallinnas. Sama poliitikat jälgime ka Lätis ja Leedus. Piltlikult öeldes ühel õhtul esineme Gabage'ga Riias Palladiumis ja järgmisel juba Läti väikelinna pungiklubis. See on vaheldus, mis hoiab bändi vormis ja lainel igas olukorras, sest sama maksimumi peame endast andma mõlemal laval. Tõsi, ootame väga 14. novembri esinemist koos Garbage’iga, sest kahtlemata on selline võimalus meile suur kompliment.

TR: Selle kohta ei oska midagi ette näha. Kui eelmine aasta samal ajal küsiti meilt sama küsimust, vastasime me, et "Nokia Kontserdimajas oleks ju tore esineda". Arvestades, et plaadiesitluskontsert meil seal toimuski , siis on ju täitsa täppi läinud. Järgmise küülikuaasta kohta ütleks nii palju, et - staadion.

Sibyl Vane'i debüütalbum "Love, Holy Water & TV" ilmub sel nädalal.
Bänd esitleb albumit täna õhtul Tallinnas Sinilinnus ja homme Pärnus Endla tetri kohvikus.
Tenfold Rabbiti debüütalbum "Travel The World" ilmus oktoobri keskel.
Bänd esitles albumit 12. oktoobril Tallinnas Nokia kontserdimajas.