Muusikat täis nädalavahetus

Reedesel avapäeval pakub Jazzkaar kuulamiseks viit eriilmelist kontserti, kus sõna saavad Prantsuse trompetist ja araabialiku jazzi meister Ibrahim Maalouf, Raul Söödi suurekoosseisuline ansambel Deeper Sound oma uue albumi kavaga ja soome-eesti kunstnike ühistööna valminud helide piire kompav kontsertetendus. USA neidude rockansambel Larkin Poe ja Soome trummar - elektooniliste biitide meister Tatu Rönkkö loovad peomeeleolu Telliskivi sünnipäeva tähistamiseks.

Laupäev rõõmustab lapsi ja vanemaid Varjuteatri etendusega „Üle vee“, neli eesti tuntud luuletajat ühinevad Estonian Dream Big Bandi muusikutega, särav noor saksofonivirtuoos Aleksander Paal esineb esmakordselt Jazzkaarel oma ansambliga ja Ameerika legendaarsed muusikud kitarrist John Scofield ja laulja-pianist Jon Cleary viivad kuulajad bluusilainetele. Uut plaadikava „Heights" esitleb bassiäss Raul Vaigla oma ansambliga ja laupäeva hilisel klubiõhtul võtab juhtimise üle Peedu Kassi houseband, kes ootab kõiki muusikuid jämmima.

Pühapäev on taas perekeskne - Jazzkaar pakub Linnulauluekskursiooni ning Telliskivi loomelinnakus hommikujoogat ja kaheksat tasuta kontserti andekatelt eesti muusikutelt. Helisev pühapäev lõpeb mitmel pool Euroopas südameid võitnud ansambli Odd Hugo muusikaga. Esmakordselt toimub ka jazziplaatide turg.

Festivali uus süda Telliskivi Loomelinnakus

Kevadise jazzipeo kontserdid toimuvad Telliskivi Loomelinnaku Punases Majas ja Vabal Laval, neid ühendab Jazzkaareks loodud kevadine käigutee. Kohale tulla tasub juba tund enne kontserdi algust, et mõnusat festivalimelu nautida. Inspireeriva ja mõnusa atmosfääriga linnakusse pääseb hõlpsasti jala, ühistranspordi või jalgrattaga, avatud on ka jalgrattaparkla. Punases Majas ootab külastajaid Jazzikohvik, hubane käsitöökohvi-lounge, piletikeskus ja garderoob. Vaba Lava fuajees on eksponeeritud värske jazzifotonäitus Eesti ühelt parimalt fotograafilt Kaupo Kikkaselt, kes jazzisõbrana tunneb ja tunnetab ka portreteeritavate jazzmuusikute hingeelu.

Kevadine suurim jazzipidu toimub 17.-26. aprillini üle Eesti. Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank. Festivali peasponsorid on KAFO, Eesti Päevaleht, aastasponsorid My City Hotel, Tallink, Aktaprint, United Motors, Tallinna Sadam. Festivali toetavad Tallinna linn, Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Prantsuse Instituut, Pro Helvetia, Soome Suursaatkond, Iisraeli Suursaatkond, Taani Kultuuri Instituut, Goethe Instituut, Eesti Autorite Ühing, Tallinna Spordi-ja Noorsooamet jt.
Festivalikeskust aitab püstitada Prike ja kohvikupartner on Reval Café, festivalile aitavad kaasa Jazz Pesulad, Ergo, Kodupaber ja Telliskivi Loomelinnak.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, panga klientidele on kõik festivali piletid saadaval 20% allahindlusega! InfoDanske Banki soodustuse kohta leiab lisainfot aadressil www.danskebank.ee/jazzkaar.

Festivali piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.jazzkaar.ee.