1. Õllejahimehed
Need on tüübid, kes ka kõige rahulikuma kontserdi ajal on alati teel kas õlut tooma või tagasi oma kohale seda jooma. Pidevalt "vabandust" sosistades rahva vahel sagides ei suuda nad justkui aru saada, et võimalusi õlut juua tuleb suve jooksul veel ning hirmus kes-teab-millal-jälle-saab võtavad esimesest õhtust maksimumi.

2. Söödikud
Tegelased, kes esimese asjana üritusele jõudes burksi ostma tormavad ning kel enamasti pool kontserdist nägemata jääb. Kui nad pärast poolekilomeetrist järjekorda avastavad, et on kõik oma sõbrad juba ammu kuskile ära kaotanud, algab burks näpus ja nägu kastmene meeleheitlik sõprade taga otsimine.

3. Hiiglased
Sina istud rahulikult piknikulinal ja oled end mõnusasti kontserti kuulama sättinud, kui tuleb selline hiiglane, kel näib olevat nii kindel siht kuskile jõuda, et pilk kaugusesse suunatuna ei märka ta ei enda ette ega taha. Kõik, mis tema jalgade ette jääb, kõigele saab peale astutud ning kurjad kommentaarid ebaviisakusest ei paista teda üldse kõigutavat.

4. Diskopepud
Need on tegelased, kes meenutavad natuke superõnnelikke teletupse. Ükskõik, mis kontserdiga on tegu, alati leiab põhjust tantsimiseks. Plastiktops näpus, hüplevad nad vasakule ja paremale ning kleepuv jook pritsib lõbusalt kõiki, kes läheduses viibivad.

5. Sotsiaalsed liblikad
Oled tulnud sõpradega mõnusalt aega veetma ning seejärel lendab teie seltskonnale ligi üksik uitaja, kel on piiritu vajadus lobiseda ning teie seltskonnaga liituda. Enamasti on nad üksi, nende jutt pisut ebaselge ja samm vildakas ja seda juba kontserdi alguses. Kui teil õnnestub seesugusest jõmmist vabaneda, siis kohe kindlasti kohtad sa teda õhtu jooksul veel paaril korral ja siis hüüab ta juba "tsau" nagu mõnele vanale tuttavale.

6. Tülitsejad
Talvekuudel oma koduseinte vahel alatasa "kiskuvatele" paarikestele ei mõju päikesepaiste ja alkoholi kombinatsioon just rahustavalt. Mida rohkem kumbagi faktorit naha vahele on tõmmatud, seda suurem on tõenäosus, et ka asjassepuutumatud kõrvalseisjad saavad armutülist osa. Võib juhtuda, et ka karvu hakkab lendama.

7. Magajad
Ka kõige kangem napsutaja jookseb ühel hetkel unematiga peadpidi kokku ning mida rohkem rahvast ümberringi, seda tõenäolisemalt ohtra alkoholiga edasi lükatud kohtumine aset leiab. Nii täituvad põõsa- ja puualused ja pargipingid suvekuudel alatasa põõnutavate napsutajatega, kelle saabuva pohmelli raskusastet ettegi ei tahaks kujutada. Unelinnukesi võib "nokkimas" kohata ka mitte vaid horisontaalis: mõnikord leiab uinak aset otse õllelauas istudes, Magaja ila friikartulitele tilkumas, teinekord aga võib Magajaid kohata täitsa püstiasendis tukastamas, pea puukoorel puhkamas.

8. Üürgajad 
Üürgajad ei vaja kellelegi tutvustamist, sest tegelikult tegutsevad nad aastaringselt. Suvisel ajal lähevad aga asjalood täielikult käest ära, sest Üürgaja muutub mobiilsemaks ning eelistab üürgamas käia võimalikult avaras keskkonnas. Kui kodunt lahkuda pole võimalik, siis aknad saab ikka pärani lükata. Ainult üks asi on hea: kui Üürgaja on kodunt läinud, saavad teda terve talve taluma pidanud alumise korruse naabrid veidikesekski rahu. Kahjuks on nad tõenäoliselt selle imelise vaikusehetke saabumise ajaks ise juba suvilasse ümber kolinud.

9. Prügikollid
Kuigi teda ennast näha pole, viitavad ohtrad olmejäätmed sinu armastatud piknikupaiga läheduses sellele, et Prügikoll on hiljuti koos oma sõpradega saanud mõnusasti aega veeta. Prügi jäi maha lihtsalt sellepärast, et...sest po**ui, piknikutöll, korista ise, kui tahad, p**e!

10. "Härrasmehed"
"Härrasmehed" on liik, kes on eelkõige tuttavad naissoost suvitajatele. "Härrasmees" usub, et tema parimaks visiitkaardiks on õllest lehkav hingeõhk ning vastupandamatu isiksus, millest oleks lausa patt esimesi ettejuhtuvaid naisterahvaid ilma jätta. Naisi ju teadupärast Eestimaal rohkem kui mehi ning "Härrasmees" on lahkelt valmis kasvõi kõikide Maarjamaa tütarde sugutäkuks hakkama. Et keegi tema seltskonda ei soovi, "Härrasmehele" pähe ei mahu. "Miks sa nii kuri oled?" küsib ta hämmeldunult, kui teda ära põlatakse. "L*ts!" kõlab väikese pausi järel "Härrasmehe" järeldus.