Elina Nechayeva (EE)


Neljapäev 05.04 - 19.00
Tallinn Music Week 2018 avakontsert

Elina Nechayeva on sündinud Tallinnas. Laulis 16 aastat kooris “Raduga” ning aastal 2016 lõpetas ta Eesti Muusika ja Teatriakadeemia magistratuuri klassikalise laulu erialal. Elina paistab teiste hulgast silma oma rõõmsameelsuse ja hea lavanärvi poolest, mis viis ta telekonkursi “Klassikatähed 2014” kolme finalisti hulka. Elina on osalenud erinevatel laulukonkurssidel Eestis ja välismaal 2017. aastal pääses Elina rahvusvahelise konkursi finaali Neue Stimmen kahekümne naise hulka 1500 osaleja seast. Samal aastal juhtis Elina "Eesti Laulu" poolfinaalne ning juba järgmisel aastal osales konkursil lauluga, mis sai esimese koha. 2018. mais sõidab Elina Lissaboni Eurovisioonile esindama Eestit lauluga "La Forza".

Hatis Noit (GB)


Jaapani vokalist Hatis Noit loob unikaalseid helimaailmu oma transtsendentsete vokaalinterpretatsioonidega, mis ühttaegu võtavad koost lahti ja panevad kokku tagasi lääne klassikalise muusika, jaapani rahvamuusika ja looduse enda helid. Noit on pärit kaugest Shiretokost, väikesest Hokkaido linnast, ning tema meisterlik hääleulatus on iseõpitud ja inspireeritud kõigest, mida ta on leidnud – Gagakust ja ooperistiilidest Bulgaaria ja Gregoriaani laulude ja avangard popvokalistideni. Tema esimene EP plaadifirma Erased Tapes jaoks “Illogical Dance” on kaasprodutseeritud Haruhisa Tanaka ja Matmose poolt ning meenutab Meredith Monki eksperimentaalseid vokaalimustreid ja Holly Herndoni tähelepanelikku produktsiooni.

Mees Inc. (EE)

Reede 06.04 - 20:00
Raadio 2 lava

See on ühe mehe olemus läbi kergelt tantsuliste rütmide ja gruuvide. Stiililiselt liigitub kuskile indie ja popi vahele. Mees Inc.’ile on viidatud kui 100% tõupuhtale Eesti indiele, mille muusika voolab lõdvalt instrumendilt instrumendile. Vahetu ja kodukootud stiil on vähenõudlik. 2016. aasta suvel kokkupandud live-bändiga on Mees Inc.’i muusikat esitatud näiteks Uue Maailma Tänavafestivalil ja Mägede Hääle festivalil. Septembris 2017 sai suure hurraaga antud kolm kontserti, mis (naljaga pooleks) said välja kuulutatud kui sajandi tuur ehk “Tour Of The Century”. See koosnes 9. septembril Lexsoul Dancemachine’I soojendamisest Tallinnas, 16. septembril Viljandi Music Walkist ning 29. septembril ansambli Ouu plaadiesitluskontserdi muusikalisest toetusest.

Monetochka (RU)


Reede 06.04 - 21.35
TMW CryptoMarket Pt 1

Monetochka ehk Liza Girdimova on noor lugudekirjutaja Jekaterinburgist, kes hakkas 2016. aastal internetis kuulsust koguma, kui hakkas oma kodusalvestatud lugusid üles laadia. Tema lüürika, mis rajaneb vene internetikultuuril ja teismeliste muredel, on tihti otsekohane ja aus oma karakterite elu kirjeldamises. Monetochka nooruslik hääl koos traagilise temaatikaga loob rahuldustpakkuvalt küünilise dissonantsi.

Solo Ansamblis (LT)


Reede 06.04 - 21.00
Beats from the Vault lava

Solo Ansamblis eristub kaasaegses Leedu muusikaskeenes sellega, et ühendab pulseerivaid elektroonilisi lo-fi kõlasid live-pillide kõlaga. Nende sõnad baseeruvad isiklikel läbielamistel ja uskumustel. Ansambel esitab muusikat, mis kuulub omaette žanrisse nimega sad dance ja mis kutsub kõiki üles pimeduses nii tantsima, nagu keegi ei vaataks. See on muusika, mille järgi nii tantsida kui mida kuulata, muusika mõistusele, kehale ja hingele. Iga Solo Ansamblise etteaste viib kuulajaid audiovisuaalsesse unenäkku, kus muusika, valgus, toss ja stsenograafia kõik sama suurt rolli etendavad.

Evestus (EE)


Reede 06.04 - 13.00
Nordic Hotel Foorumi sviit

Reede 06.04 - 23.30
Beats from the Vault lava

Evestus kütkestab kuulajaid oma dünaamilise lugudekirjutamise ja uue lähenemisega industriaalrokile. Nu-metali gruuvid juhatavad sisse raske, masinaroki sümfoonia ja propulsiivsed rütmid, mis kasvavad järeleandmatuks tööstuslikuks kaubarongiks, jäädes samal ajal meeldejäävaks ja siiraks. Evestus töötab hetkel oma uue albumi "All Goes Black" kallal produtsent Ade Fentoniga, kes on tuntud oma töö Gary Numani albumite "Splinter" ja "Dead Son Rising" poolest. Evestus on tuuritanud Ministry ja Youth Code'iga ning ka Euroopas, Skandinaavias ja Baltimaades.

Alluri (IN)

Laupäev 07.04 - 22.55
Maailmamuusika lava

Suurepärast muusikat tehakse igal pool maailmas. Kui lugu loob sinuga mingi emotsionaalse või meloodilise ühenduse, siis pole keel takistuseks. Alluri on Hyderabadist, Indiast, pärit muusik, keda on võimatu lahterdada, aga kelle muusika on nii suursugune ja eufooriline ning mille puhul võib paralleele tõmmata Arcade Fire ja Ennio Morricone'ga. Teismeeas oli ta lummatud klassikalisest muusikast, kuid kolides Suurbritanniasse hakkas ta õppima kitarri ning kuulama artiste nagu Doves ja Morrissey. Töötades nüüd vaheldumisi Indias, Suurbritannias ja Itaalias, on ta käed löönud Muse'i produtsendi ja miksija Tommasso Colliva ja itaalia muusiku Massimo Martelottaga kinemaatilisest italo-funk bändist Calibro 35. Hyderabadis loovad nad koos võimsat ja unikaalset muusikat ning laulavad kohalikus telugu keeles.

Bucharest (IL)

Laupäev 07.04 - 17:30
JOOKS Rattastuudio linnalava

Laupäev 07.04 - 21:00
Positivus & ILY Records lava

Bucharesti nime taha peidavad end neli lapsepõlvesõpra Jeruusalemmast. Elades, luues ja puhates Tel-Avivi äärelinnas, järgivad nad lojaalselt tee-ise eetikat. Nende muusika on inspireeritud 1970ndate lõpu CBGB bändidest, Suurbritannia post-pungi skeenest ja Tel-Avivi kohalikest bändidest ja niiskusest, mis koos moodustavad unikaalse helikeele, kõlades ühttaegu nii koduselt kui võõralt. Helipilti täiendavad müra, reverb, meeleheitlikkus ja südantlõhestavalt lootusrikkad meloodiad. Nad lõpetasid hiljuti eduka tuuri Venemaal ja Baltimaades ning esinesid muuhulgas Positivus Festivalil Lätis ja Stereoletol Venemaal.

Doktor Normal (EE)

Laupäev 07.04 - 01.20
Estonian Funk Embassy lava

Doktor Normal on visionäär, kes ei karda kasutada elektroonikat muusika loomiseks. Ta on kartmatu heterofoonia kasutaja ning vormilise lihtsuse ori. Tema jaoks on olulised kaks asja: 1) biit ja 2) kõik muu. Tema missiooniks on tuua inimesed tagasi kuldajastusse, milleks oli üürike aeg pärast inimeste vaimset vabanemist ja samas enne interneti teket. Ta loodab, et tema muusika tekitab vajadust vaadata igale poole mujale peale horisontaalse informatsiooni solgitoru. Ta on leidnud oma hingesugulase MC Roki näol, kelleta ei oleks ükski takt Doktor Normalilt mõjuv. MC Roki vahendab laval armutult popkultuuri kosmilist resonantsi. Lavalaudadel aitavad neil retro-hop-elektroonikapreestreil oma tseremooniat läbi viia aguli karmim pealik Jeef 6-skilla ja kalja- ning uhhaaärimees Drug Spider.

Regis (GB)

Karl O’Connor on kohe päris kindlasti Regis ja tõenäoliselt on tal muidki pseudonüüme. See on andnud oma panuse mõjuka Downwards plaadifirma – mida ta koos teise kunstiterroristi, Peter Suttoniga (Female) aastast 1993 juhtinud on – mütoloogiasse. Ebakonventsionaalne ja iseäraliku mõtteviisiga, mis hõlmab näiteks DJ/produtsendi isikult fookuse kõrvale juhtimist, on ta Briti tehnoskeene üks hinnatumaid loomingulisi jõude. Taandarenenud kunst missugune.