Praegusel juhul toodi ühest Bengali laborist välja 156 koera, kellele tilgutati igapäevaselt silma erinevaid kosmeetikatooteid, nende nahka määriti kreemide ja muu katsetustvajava kosmeetikaga. Piinatud koerad päästeti ära ning jaotati soovijate vahel kodudesse, vahendab Daily Mail.

Laboris hoitud beagle tõugu koerad on kõik vanuses 2-5 aastat ning nad on sigitatud laboritingimustes. Nad ei ole näinud sekunditki päikesevalgust ning ei ole kunagi hinganud värsket õhku. Loomad olid terve oma elu veetnud väikestes puurides ning neid toideti minimaalselt, vaid elushoidmiseks.

Organisatsioon CUPA (Compassion Unlimited Plus Action) taotles India riigivõimudelt koerte vabastamist ning kosmeetikatehase laborile antigi korraldus koerad vabastada.

Koerad on veel inimeste suhtes pisut kõhklevad, sest neil puudub harjumus nendega sõbralikult suhelda. Kui kutsad laborist välja toodi, olid nad hirmul, sest nad polnud näinud kunagi päevavalgust ning osad neist polnud isegi kunagi kõndinud. Õnneks polnud ükski loom haige.