"Tere päevast! Oleme teater Caverno, Bergamost, Itaaliast. Varsti näeme Tartus! Tervitan kõiki, kallistan, toome teile etenduse Ada Gobetti elust," lubavad teatrineiud videos kelmikalt.

13.-16. oktoobrini korraldab Tartu Üliõpilasteater 5. korda rahvusvahelist sõltumatute- ja üliõpilasteatrite festivali Tartus. Festivalil osalevad teatrid Leedust, Venemaalt, Poolast, Itaaliast ja Soomest. Eesti on esindatud kahe teatriga: Tartu Üliõpilasteater ja Vilde teater.
A-festival
Festivalil lahatakse teemasid väga mitmest valdkonnast. Oma versioon on loodud nii draamaklassikasse kuuluvast armastusloost "Bernarda Alba Maja", kui ka vaadatud ajaloolisi teemasid ning neid käsitletud tänapäevases võtmes. Nii näeme laval kriitikat naiste õiguste või modernse maailma suhete üle. Suurem osa lavastusi on liikumispõhised, mistõttu ei teki ka vaatajatega keelebarjääri.
A-festival
"Ootame värskeid ideid ja energiat. Tudengiteatreid iseloomustabki ju eelkõige rõõm ja vabadus teha seda, mida armastatakse. Seega on kõik laval toimuv vahetu ja aus," räägib festivali kunstiline juht Kalev Kudu. Küsimusele, mis on aastatega festivalil muutunud, ütleb ta, et teatreid on juurde tulnud ja festival seega kasvanud. "Kui me alustasime kahe sõprusteatriga, siis nüüd on festivalile saamisel konkurents. Kahjuks kõiki teatreid, kes soovisid festivalile tulla, me vastu võtta ei saanud. Valik sai langetatud selle alusel, et vaatajatel oleks võimalikult põnev: meil on armastust, poliitikat, tantsu, absurdi. Ei saa mööda ka näiteks tehnilistest lahendustest, mistõttu on meil kineetilist teatrit, kus näitlejad töötavad koos projektsioonidega."
A-festival

Tartu üliõpilasteatri korraldatud A-festival on ainuke omanäoline Eestis, kuna sellise mastaabiga rahvusvahelist tudengiteatrite kogunemist rohkem Eestis ei tehta.

Festivali korraldamisele aitasid kaasa ja toetasid Eesti Kultuurkapital, Tartu linn, Kultuuriministeerium, Tartu ülikool, Tartu üliõpilasmaja

Etendusi mängitakse kahel korral päevas kahes mängupaigas, mis on mõlemad tudengitele kohased: juba traditsiooniliseks kujunenud Genialistide klubis ja Tartu Üliõpilasmajas. Kae siit kogu KAVA, piletid on müügil Piletilevis ning tund enne algust kohapeal.
A-festival