Saatmaks atmosfäärilised helid, algab video laeva aja järgi 14. aprillil 1912 kell 23:39, mil meeskond esmakordselt jäämäge silmas, kirjutab DailyMail. Minut hiljem toimub kokkupõrge ja laev asub vaikselt põhja vajuma. Meeskond ruttab päästepaate ette valmistama ja magavaid reisijaid äratama.

Video jälgib orkestrit, kes alustab hukule määratu laeva esimese klassi fuajees mängimist, liikudes edasi suurele trepile ning jätkates musitseerimist laevatekil kuni Titanicu uppumiseni.

Näha saab ka iga päästepaadi vette laskmist, millega alustati kell 00.40. Paatides hõivati 65st kohast vaid 28 ning pääseoperatsioon lõppes kell 02.05, kui laeva kapten püüdis veel meeleheitlikult varem teel saadetud paate tagasi kutsuda, et rohkem inimelusid päästa.

Kell 2.15 tõuseb Titanic veel korra Atlandi ookeani jäisest embusest, et siis dramaatiliselt murduda ja 1500 inimest endaga märga hauda viia.

Hiigellaev vajus põhja 2 tundi ja 40 minutit hiljem ehk 02:20 laeva aja järgi.

Vaata videot!

Ülekantud tähenduses on Titanic, mille vrakk leiti 1. septembril 1985, muutunud laevahukku tähistavaks väljendiks. Titanicu huku järel asuti välja töötama rahvusvahelist merepäästekonventsiooni SOLAS.

Video autorid plaanivad mudeli põhjal luua arvutimängu nimega "Titanic Honor & Glory", milles mängijad alustavad Southamptoni sadamast hukule määratud laeval merereisi. Oma reisi jooksul kohtuvad nad erinevate ajalooliste tegelastega ning edukal mängijal on võimalus laevalt eluga pääseda.