Sarja leheküljel kanikulivvmeksike.ru iseloomustatakse eestlannast saateosalist nii: "Jaanika on 19-aastane neiu, kes elab Tallinnas ning õpib Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis kosmeetikuks. Jaanika, kes ise tahab olla ilus, soovib aidata ka teistel ilusaks saada.

Ta võib olla väga impulsiivse karakteriga juhul, kui keegi teda tõepoolest häirib. Ometigi pole tal enda kinnitusel kunagi olnud olukorda, kus peaks kellelegi kätega kallale minema. Talle meeldib panna paika inimesi, kes on selle ära teeninud. Kõige tähtsam Jaanika juures on aga see, et tal on poiss-sõber ja seda ta ei varja. Noormees ootab teda kodumaal ja kui ta pole just poolearuline, siis ootab ta sellise kaunitari ka ära."

Projekti eesmärgiks ei ole otse loomulikult mitte üksnes puhkus, vaid ka võistlus, kus osalejad peavad saatesse püsima jäämiseks suutma luua teiste osalistega suhteid. Nii nagu "Big Brotheris" või kurikuulsas sarjas "Jersey Shore" tuleb seejuures pidevalt olla ninapidi koos kõikide villa elanikega, kus kaamerad jälgivad iga sõna ja liigutust.

Sari oli Venemaal pööraselt populaarne ning esimesele hooajale filmiti kohe otsa ka teine. Nimelt oli saade oma vulgaarsuse ja ropu sisuga pinnuks silmas Venemaa meedia "valvekoeral" Roskomnadzoril ehk Venemaa föderaalsel side, infotehnoloogia ja massikommunikatsiooni järelevalveorganil, mis soovitas sarja eetrist eemaldada, pidades seda noortele orienteeritud telekanalile sobimatuks ning ohuks noorte kõlbelisusele ja kasvatusele.

"Puhkus Mehhikos 2" algab TV6 kanalil täna kell 23:25!