Tutvustusüritusele järgnes aga pingeline konkurss, kuhu igal aastal saabuvad stilistid kõikjalt maailmast, kellele antakse võimalus näidata oma loomingulisust, interpreteerides Goldwelli uut juuksemoe kollektsiooni kolmes eri kategoorias, et konkureerides koha eest Global Color Zoom Creative Teamis.

Sel aastal pidid osalejad interpreteerima kollektsiooni Traditional Rebels ja juuksurid esindasid oma riike Color Zoom'i live-konkursil. Pühapäeval, 4. oktoobril, näitasid 72 riiklikku finalisti 28 eri riigist korraga oma oskusi kolmes kategoorias: loomingulisus, uued tulijad ja partnerid, kellele elasid kaasa 2500 stilistist kolleegi.

Gala oli üks festivali meeldejäävamatest üritustest, kuna välja kuulutati kolm ülemaailmset võitjat. Lisaks neile pärjati stilistide lemmikute auhinnaga Helen Heinroos Eestist. Oma võistlustöös pealkirjaga “Cloudy Storm” kasutas Helen heledaid ja tumedaid halltoone, segades neid sinisega. Võistlustöö ja kasutatud värvitehnika nimi tuleneb kasutatud pilvekujulistest jaotustest. Helen võidu poolt hääletas 15,000 inimest.

Võistlustöö kontseptsiooni loomisesse panustasid ka teised tuntud Eesti loomeinimesed: fotograaf Maiken Staak, make-up artist Erle Taklai, stilistika Liis Plato ja Crystal Rabbit, modell Triinu Paomets.