Lõuna-Aafrika kodumasinad: Johannesburgi elanikud viskavad aknast vanaaastaõhtul alla vanad kodumasinad, et uus aasta tuppa saaks tulla.

Jaapani sodiaak: Jaapanis kannavad inimesed saabuvale loomaaastale viitavaid kostüüme uusaastaööl kohalikus templis, kus kellad löövad 108 korda. 2014. aasta alguseks peavad kodanikud sinise hobuse kostüümi pugema.

Hispaania viinamarjad: Hispaanlased söövad uusaastaööl, kui kell südaöö saab, iga kellalöögi ajal ühe viinamarja. Need 12 viinamarja peaks esindama aasta 12 kuud ning tagama igaks kuuks head õnne.

Eestlaste seitse einet: Eesti traditsioon dikteerib, et uusaastaööl tuleb süüa seitse korda, kindlustamaks küllaldaselt toitu ka järgnevaks aastaks. (Sama kehtib rahvakalendri järgi ka jõuluööl. Kordade arv võib varieeruda, olles 7, 9 või 12 - toim.) Tänapäeval on küllaldane joomine sama tähtis kui söömine, et uus aasta vastu võtta.

Kesk- ja Lõuna-Ameerika aluspesu: Brasiilia, Ecuador, Boliivia ja Venezuela on nende riikide seas, kus mõned päevad enne aastavahetust müüakse kirkavärvilist aluspesu. "Erilise" aluspesu kandmine on üks veidramaid traditsiioone, kus iga värv tähendab midagi erilist. Punane ja kollane on kõige popimad värvid, mis tähendavad vastavalt armastust ja raha.