Selleaastane festival haarab sabast maikuiselt Eesti Linnaratturite Liidu kampaanialt "Reedel rattaga tööle" ning keskendub igapäevasele rattakasutusele. Programmi on oodatud nautima nii tulised rattafanaatikud kui need, kes on alles sadulasse istunud või plaanivad seda lähitulevikus teha.

Festival saab alguse neljapäeval, 2. juunil traditsioonilise rattaseminariga, kus arutletakse linnarattakultuuri arengute, linnaruumiliste, ühiskondlike ja majanduslike mõjude üle. Reedel, 3. juunil saab nautida juba 32. õhtust ühissõitu Tourd’ÖÖ, mis kulmineerub Sõpruse kino poolt esitletud ride-in rattafilmide seansiga Tallinna velodroomil.

Laupäeval, 4. juunil pakub Vabaduse väljakul pealtvaatamis- ja osalemislusti rattakultuuriüritus Velotiks, mis koondab enda tiiva alla erinevad rahvusvahelised võistlused. Viimaste seas saab vaadata rattakullerite võidusõitu ehk alleycat-võistlust, eelmise aasta festivalil esmaesitluse saanud rattapolot ning trikirataste flatland-võistlust (trikid maapinnal), millest võtab osa ka oma ala tipptegija Jorge "Viki" Gómez.

Tarkust ning kogemusi jagatakse rattahoolduse ja -remondi töötubades, mille raames kuuleb kindlasti ka nippe igapäevaseks rattakasutuseks. Tähelepanuta pole jäetud ka ratturite pealekasvu – lapsed saavad end proovile panna vigursõidus, joonistada ning meisterdada. Laupäev lõppeb Telliskivi Loomelinnaku Mustas saalis Goldsprintsi klubiööga, kus keerutab plaate Red Bull Music Academy vilistlane XXXY ehk Rupert Taylor.

Muule meelelahutusele lisaks tuuakse taaskord välja legendaarsed pukirattad ning testitakse väntajate lihaseid ning kaasaelajate häälepaelu. Festivalile paneb punkti pühapäeval, 5. juunil toimuv rattapiknik, mis nagu tavaks saanud, toimub esialgu müstikalooriga kaetud looduskaunis linnaäärses asukohas.

Tallinn Bicycle Week toimus esmakordselt Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 raames. Festival tutvustab, uurib ja arendab jalgrattakultuuri Tallinnas ja teistes Eesti linnades. TBW tegi algust Tour d'ÖÖ grupisõitudega ja teiste rattasündmustega, mis aset leidnud juba kuuel hooajal Tallinnas, Tartus, Paides, Pärnus ja Viljandis. Suurem osa sündmusi on osalejatele tasuta!

Tallinn Bicycle Festivali ajalugu saab uurida festivali kodulehelt ja Facebookist.