"Draakonil on öö tähendus ja palju on võimalusi, mida ei oska ette näha. Öösel juhtuvad sündmused, mida päeval ei juhtu, aga need on vajalikud, et vabaneda pingetest," rääkis teadmamees toona. Raske on mitte näha otseseid seoseid Reformierakonna ja Keskerakonna sisepingete ja ilmsiks tulnud skandaalidega. Samuti on ju peatselt lõppevat aastat vürtsitanud vangerdused ministrite ridades, mis tingitud rahva usalduse kaotusest.

"Draakoni aastal elatakse kõik välja, mis pika aja jooksul kogunenud ja kõik, mis on valesti tehtud, tuleb päevavalgele," kinnitas Mang mitu korda ning lisas juurde, et kõnealune avalikustamine toob kaasa rahva liikumised, üliõpilaste väljaastumised ning palju tunnete möllu. Harta12 ja arstide streik on ilmselgelt parimaks näiteks säärasele ennustusele ja ei saa salata, et tool poliitikute istumise all on tulisem kui iial varem.

Mang ennustas ette ka euro-raskuseid ning seda, kuidas rahvas selle rahaühikuga verd ja higi nägema hakkab. "See unenägu tuleb üle elada. Ta vabastab mineviku taagast ja järgmine 2013.aasta on hommiku tähendusega ja siis peab pea selge olema. Siis tuleb hakata uuesti korda looma, aga teistel alustel. Kõik vana lõhutakse!" kinnitas ta. Ning tõesti, kes meist ei tahaks nüüdseks euro kus seda ja teist visata ja eesti krooni ning odavamate hindade juurde tagasi pööruda.

"See aasta on hea elukutsetele, kus on vaja inspiratsiooni ja taju. Hea aasta näitlejatele, teatrile, filmikunstnikele, režissööridele, fotograafidele, apteekritele, hobuskasvatajatele ja meremeestele!" loetles Mang ja peab tõdema, et näiteks Eesti Film 100 raames on Eesti filmikunst tõepoolest olulist täiendust saanud ja Eesti tegijad rahvusvahelist tunnustust kogunud.