Milliste pangakaartidega saab viibata ja kus saab viipega maksta?

Swedbanki esimeseks viipekaardiks oli ISIC Tudengikaart, mida hakati uuendatud kujul väljastama augustis. Oktoobris lisandusid valikusse ka mitmed teised pangakaardid. Praeguseks on Swedbank väljastanud juba üle 18 000 viipekaardi.

Viipemaksed on levinud paljudes riikides. Eestis saab viipemakseid teha tänaseks juba rohkem kui 1500 kohas. Kuna kaupmehed lähevad uuele süsteemile üle järk-järgult ja ka teised pangad on makseterminale uuendamas, siis suureneb viipemakseid aktsepteerivate terminalide hulk iga päev. Kõik makseterminalid, mis viipemakseid vastu võtavad, on tähistatud viipemakse sümboliga.

Kas viipemakse on ikka turvaline?

Tuginedes teiste riikide kogemusele, ei ole kaardipettuste arv pärast viipemaksete kasutusele võtmist suurenenud. Võimatu on tasuda makseterminalist möödudes kogemata kellegi teise arve ja ka viipemaksete limiit on määratud just turvalisuse huvides. Lisaks on seatud viipekaardile järjestikuste PIN-koodita viipemaksete limiidi kontroll, mille täitudes tuleb sisestada kaart terminali ja kinnitada tehing PIN-koodiga. Täiendavalt küsib süsteem juhuslikkuse alusel aeg-ajalt ka alla 10 € ostude korral PIN-koodi.

Kõik see kokku teeb asja kelmide jaoks suhteliselt ebaatraktiivseks, sest viipemakse maksimaalne summa on väike ja kunagi ei ole teada, millal võidakse PIN-koodi küsida. Kui aga avastate, et Teie Swedbanki pangakaart on kadunud või see varastatakse, saate selle ise mobiilipangas kiiresti blokeerida või meie nõustamiskeskusse helistades sulgeda.

Viipekaartide kohta leiate rohkem infot lehelt www.swedbank.ee/viipemakse.

Pangakaarte väljastab Swedbank AS. Tutvuge tingimustega ja vajadusel konsulteerige spetsialistiga.

Jaga
Kommentaarid