Täna Brüsselis poliitikuleiba maitsev Tunne Kelam oli 70ndatel tuntud oma paranormaalsete huvide poolest. Ta keskendus peamiselt UFO-de ja parapsühholoogiliste nähtuste uurimisele, avaldas neil teemadel artikleid ja oli tollases Nõukogude Eestis ainus loengupidaja Lääne ufoloogia teemadel. Märkimisväärne on ka see, et kodumaine publik tutvus esmakordselt populaarse Šveitsi autori Erich von Dänikeni loominguga just tänu Tunne Kelamile, kes ilmutas ajakirjas Horisont tema “Tulevikumälestused”.

“Anomaaliaid esineb meie elus igal rindel. Ka kõige tavalisemates valdkondades toimub nähtusi, mida me veel seletada ei oska, rääkimata siis poliitikast, keskkonnast ja inimesest endast. Minu huvi seletamatute fenomenide vastu pole ajaga raugenud – olen poliitikukarjääri kõrvalt jõudumööda ka müstilisematel nähtustel silma peal hoidnud ning jälgin huviga ufoloogilisi ja eksopoliitilisi arenguid nii meil kui mujal maailmas,” kommenteerib tipp-poliitik Tunne Kelam oma kauaaegset salahuvi.

“Tunne Kelam, Teo Tõnisson ja Igor Volke olid oma ala tõelised pioneerid – enne neid Eestis UFO-nähtuste uurimisega ju ei tegeletud. Tunne Kelam oli tollal tõeline ufoloogia-staar, kes tuuritas oma loengusarjaga mööda Eestimaa kultuurimaju ning kellele jooksis tänu sellele kenasti kätte kodumaiste juhtumite informatsioon. Mul on suur rõõm, et härra Kelam otsustas peale pikka kaalumist saatesse tulla, et meenutada Eesti ufoloogia algusaegu, jutustada oma isiklikest kogemustest ning visioneerida teemal, kuhu ja kuidas me kosmiliste olenditena edasi kulgeme,” rõõmustab saate “Hallo, Kosmos!” autor Ingrid Peek.

Raadio 2 populaarne saatesari “Hallo, Kosmos!” seikleb maailmavaadete äärealadel, piiludes läbi erinevate tunnetusakende maailma müstilisemasse olemusse. UFO-nähtustest on saates varem rääkinud Suurbritannia Kaitseministeeriumi UFO-toimikute endine pealik Nick Pope, kodumaine teenekas ufoloog Igor Volke, parapsühholoog Ilmar Soomere ja mitmed teisd saatekülalised.

Tunne Kelam esineb Raadio 2 saates “Hallo, Kosmos!” sel pühapäeval, 6. aprillil kell 14