1.  Putukatõrje — need metsalised pinisevad juba ammuilma igal pool, himustades iga hinna eest Su magusat verd ja kui Sa ei taha muusika kuulamise, liha grillimise, mõnusa siidrilibistamise ja õhtupäikese nautimisel asemel mööda platsi ringi karates kätega vehkida, siis varu endale nii aerosool- kui kreemtõrje ja kindlasti ka leevendavat salvi. Nagu ka artikli juurde valitud pildilt näha, pole vahet, kas lähed seenele või pidulikule vastuvõtule. Sääsk ei küsi!

2. Mõõdukalt sooje ja vihmakindlaid riideid — ega kõiki fliise ja jopesid kodust kaasa tassima kah ei pea, aga tark oleks hoida kotis vähemasti üht vihmakeepi ning võimaluse korral ka veekindlaid ja sooje jalanõusid, sest isegi kui päeval on mõnus oma varbad suvepäikese käes välja sirutada, läheb õhtuhämaruses ilm jahedaks ja külm hakkab näpistama. Pea jahe ja jalad soojas, see on hea enesetunde alus!

3. Rohud-plaastrid — midagi pole parata, et mõni on õrnema tervisega kui teine ja linnalaps võib maale sattudes tundmatu taime õietolmust ootamatu allergiahoo saada. Või siis kimbutab õrnemat sugu märjas kasteheinas põiepõletik ja raskema peopanija pea lõhub hommikul valutada. Matkates, jalutades, rattaga sõites, joostes ja karates võivad teinekord kannad ja varbad villi minna. Milleks piinelda? Ibumetin, Urocept, Claritine ja plaastrid ei võta kotis üldse palju ruumi.

4. Sulli (ja palju) — Kuigi eestlane on väga uhke selle üle, et saab isegi metsalagendikul skaipida ja kaardiga maksta, siis tuleb lugu pidada ka sellest, et mõnel festivalil ja külapoes kehtib endiselt vaid paber- ja metallraha. Nii et ära ole teiste suhtes lugupidamatu ega laiuta pika järjekorra lõppu jõudes üllatunult ja kurjalt käsi, mölisedes müüjaga, et miks ta ajast maha on jäänud ja kus on lähim pangaautomaat. Ava rahakotirauad ja maksa sulas, pole probleemi. Kaardiga maksad kuskil kesklinna kokteililaundžis.

5. Lae sidevahendid täis ja lülita need hoopis välja — igaühel on elus vähemalt sada korda juhtunud see, et suures rahvamassis või sügaval metsas kaob kas levi või saab aku tühjaks ja katsu siis niimoodi kedagi üles leida, eksole! Tark inimene laeb esiteks oma aiföönid ja muud asjad pilgeni täis ja lülitab sisse vaid selleks ajaks, kui teisest eemaldub. Pole vaja koguaeg ninapidi feissbukis ja instagramis olla, naudi hetke. Nii kestavad ka telefonid kaua isegi siis, kui vahepeal kusagil laadida ei saa.