1. Õnnetused. Novembrikuusse jääb tavaliselt rohkem suitsiide, räägivad kiirabitöötajad. Lisaks on ka teeolud sel pimedal sügiskuul autojuhtidele harjumatud ja kurvalt lõppevaid liiklusõnnetusi juhtub ka ebatavaliselt palju. Käesolev kuu on toonud meile ka juba kurva uudise ühest lahkunud kultuuritegelasest. Kas tõesti ei soosi saatus novembrit üldse?

2. Pidev külmetus. Keha on novembrikuu esimestest miinuskraadidest korralikus šokis ning seega tuleb pidevalt võidelda tatise nina, palaviku või köhaga. Salvrätikute peale kulub juba suur osa kuupalgast ja ninasprei vastu tekib immuunsus. Kõik kurguvalu leevenvavad tabletid maitsevad ühtmoodi rõlgelt ning lõhna- ja maitseelamusi ei paku ükskõik kui aromaatne maiuspala. Huh, tüütu!

3. Rikkad sõbrad. See murdosa eestlastest, kel on aega ja raha sombusel sügisel lõunamaa päikese alla põgeneda, teeb ikka kadedaks küll. Eriti, kui vahid kontoriaknast halli taevast ja tead, et lõppu veel ei paista. Facebookis tervitavad pildid jumekatest sõpradest palmi all ajavad pisut öökima, kuigi sisimas tead, et sul on tegelikult nende üle hea meel. Peaasi, et keegigi siit põhjast väärikalt talvituda saab.

4. Kevad on kaugel. Päikesepaiste on defitsiit ja sa katsud püüda igat pilvede vahelt läbipääsenud kiirt. Korraks, kui silmad suled, võidki enese ära petta. Aga ei, järgmine võimalus päevasooja nautida on veel kuude kaugusel. Päikeseprillid võib heaga kappi kevadet ootama panna ning vihmavari on truu aksessuaar jõuludeni.

5. Bipolaarne ilm. Kui hommikul aknast välja vaadates tundub ilm ehk isegi talutav, saad uksest välja astudes kindlasti mingisuguse üllatuse osaliseks. Kodust bussipeatuseni saadab sind tornaado nime vääriv tuul. Bussist väljudes tervitab jäine paduvihm ja kontorisse jõudes naeratab korraks päike. Ära üldse muretse, kui su tööpäev lõppeb, sajab niikuinii juba lund. Segadusttekitav! Vaid kassi, diivanit ja teetassi tahaks!

6. Libe tee. Kuna puud heitsid alles hiljaaegu oma suverüüd üll, tähendab see jalakäija jaoks võimalust täiendada oma oskusi slaalomliikumises. Libe leht talla all võib rikkuda kogu päeva, kui selle tulemusena poriloiku upakile lendad. Ka esimene jääkiht asfaldil võib meele mõrudaks teha, kui sügisketsiga sinna liiga julgelt peale astuda. Võta siis kinni, kas tarvis oleks naelikuid või kummikuid!

7. Mehed kasvatavad karva. Kui naine end mõnda aega ei raseeri, tunneb ta end ebameeldialt, sama ei arva aga mehed, kes Movembrit tähistades leiavad hea vabanduse žiletist loobuda ja karvkatet aina tihedamaks kasvatada. Isegi kui mõnele naisele sellised mehed meeldivad, näevad kõik lodevusMovemberlased (kes laiskusest, mitte terviseteemadest ajendatult selle vabanduse taha poevad) kuu lõpuks välja nagu halvastikasitud jõuluvanad või halvimal juhul lausa pedofiilid. Nahkmantel on vaid veel puudu.