"Valime sobivat päeva, mil puhastustseremoonia läbi viia," sõnas rüvetatud templi Gianyari piirkonnas asuva Saraseda nimelise koduküla traditsioonide ja kommete eest vastutav ametnik Wayan Candra Jakarta Globe'ile antud kommentaaris

Külas asuva templi vastrenoveeritud osas kõigepealt pühas purskkaevus suplenud, siis seksuaalvahekorda astunud ning juhuslikult küla noortejuhile keset pahategu vahele jäänud eestlased Urmas ja Katrin Silman viidi politseijaoskonda seletusi andma, kuid vabastati pärast ülekuulamist.

Teadaolevalt on kohalike suure pahakspanu osaliseks saanud paar oma teo pärast andeks palunud ning vabandanud end välja sellega, et ei teadnud, et templis seksida ei tohi. 

Politsei esindaja sõnul tehti eestlastele vägagi selgeks, et nende tegu oli vale ning päris karistuseta paar ei pääse. Karistuse ulatus jäeti küla kombehoidjate määrata. 

Eestlaste ja külavanemate kohtumisel lepitud politsei andmetel kokku, et vales kohas armurõõmudele andunud paar peab külale maksma 20 miljonit ruupiat ehk ligikaudu 1500 eurot trahvi, mida kasutatakse puhastustseremoonia läbiviimiseks. 

Bali hotellide ja restoranide assotsiatsiooni esindaja Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati sõnul näitab juhtunu selgelt, et turistidele on tarvis templis sobiliku käitumise reegleid paremini tutvustada: "Templis seksimise keelamise klausel peaks olema lisatud templite infostendidele. Loodetavasti midagi sellist tulevikus enam ei juhtu."

Katrin ja Urmas Silman on seni omapoolsetest kommentaaridest hoidunud.