Telliskivi Tantsupidu keskendub social dancing’le ehk seltskondlikele tantsustiilidele, kus oluline on sotsiaalsus ja suhtlemine, uute inimestega tutvumine ning kus osalejal ei pea olema kindlat tantsupartnerit. Samas toimub ka hulk soolotantsu töötubasid. Eelnev tantsukogemus on kasuks, kuid ei ole üheski tantsutunnis eelduseks.

Õpitubade piletite eelmüügi põhjal tunnevad Eesti tantsusõbrad enim huvi tango vastu, mille puhul tuli lisada programmi täiendav tund. Lisaks sellele on osutunud populaarseks soolo charlestoni tunnid ning Aafrika tantsud (afro, üleannetu diskoflirt ehk azonto), salsa ja flamenco.

Erinevate paaristantsude õpitubades veel vabu kohti meestele, kellelt ootavad korraldajad märksa suuremat aktiivsust. “Ma usun, et aktiivse elustiiliga julgeid Eesti mehi on meil siiski rohkem kui Tartu Maratoni osavõtjaskonna jagu,” selgitab festivali peakorraldaja Raimo Matvere. “Kutsun mehi tegutsema “kastist väljas" ja proovima - sellega teete rõõmu nendele sadadele naistantsijatele, kes juba pileti tantsutundidesse ostnud Ja lõpuks tunnete ka ise rahulolu eneseületusest ja aktiivsest liikumisest! On aeg see müüt tagasihoidlikust ja tuimast Eesti mehest, kes ei tantsi, lõplikult kildudeks lüüa!”

Telliskivi Tantsupeo raames saab esmakordselt Eestis õppida kahte Brasiilia tantsu - üks populaarsemaid ja terviklikumaid sambastiile Samba de Gafieira ning kirde-Brasiiliast pärit eksootiline Forró.
Nii 14. kui 15. veebruari õhtul toimuvad Foody Alleni restoranis tasuta ühistantsimised, kus saab osaleda šoti keilil, tantsida Eesti seltskonnatantse, soolo-salsat ning salsal põhinevat Rueda de Casinot, samuti Lindy Hopi.
Tantsustiilide tutvustused ja ajakava: http://telliskivi.eu/#tantsupidu