Retsept pärineb Lauka Põhikooli kokkadelt

Ports: 8–10-le

800 g seakaelakarbonaadi
100 g riisi
100 g hapukoort
1 dl vett
2 muna
soola ja pipart praadimiseks õli

Kaste:
300 g tomateid
200 g baklažaani
200 g sibulaid
1 l vett
200 g hapukoort
35 g maisitärklist soola, pipart ja suhkrut

Keeda riis poolpehmeks. Valmista kaela- karbonaadist hakkliha. Lisa sellele riis, munad, hapukoor, vesi, sool ja pipar, sega ühtlaseks. Vormi tainast väiksed pallikesed, pruunista need pannil õlis ja hoia soojas.

Kastme tarvis lõika tomatid tükkideks ja baklažaan ribadeks. Koori ja haki sibulad. Prae sibul suurel pannil või poti põhjas õlis klaasjaks. Lisa baklažaaniribad ning veidi aja pärast tükeldatud tomatid, maitsesta soola- pipraga. Kalla juurde vesi ja hauta 15 minutit. Siis lisa hapukoor, sega läbi. Tõsta juurde hakklihapallid ning hauta kõike koos 15 minutit. Lisa vähese külma veega segatud tärklis ja lase kastmel pakseneda. Maitsesta lõplikult. Serveeri kartulipudruga.