Von Krahli ja Alkeemia ühise Akadeemia teema on inspireeritud ulmekirjanik Stanislaw Lemi kultusromaanist “Solaris”, mis vaatleb inimese ja tundmatu eluvormi omavahelist suhtlust ja teineteise vastastikust uurimist. Aruteluõhtul “Solarise needus” proovivad ulmeasjatundjad nihutada maailmavaatevinklit argifookusest veidi väljapoole ning visandada silmapiirile uusi horisonte.

Teemadel kas tänane ulme on homne argipäev ning kuidas teadus seda visiooni teostab arutlevad stiililiselt end peamiselt hard science fictioni valda paigutav ulmekirjanik Siim Veskimees, futuroloogias ning ühindkondlikes tehnoloogilistes ja sotsiaalsetes trendides kodus olev särav mõtleja Kristjan Port ja andekas teadusajakirjanik Arko Olesk, kelle jaoks on tuttavad täna veel ulmelisena tunduva tulevikuteaduse suunad.

Kui suuri piiranguid seab meie maailmale meie füüsilises vormis kättesaadav taju- ja mõtlemisparaat, kuidas võiks välja näha kontakt täiesti tundmatu ja teistsuguse eluvormiga ning kuidas üldse nendest teemadest mõelda – selle üle arutlevad anomaalsete nähtuste uurija Igor Volke ja transdistsiplinaarne uurija Saale Kareda. Ulmelaeva pilootideks on Ingrid Peek ja Taavi Eelmaa, peale vestlusringe mängib muusikat DJ Siim Nestor ning sündmust salvestab Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!”.

Legendaarse ulmeromaani ainetel loodud Von Krahli lavastuse “Solarise needus” esietendub 7. juunil Noblessneri kvartalis, Jahtklubi II-korrusel ning kavas on vaid kümme etendust. Müstilisi sündmusi Solarise jaamas elavad läbi näitlejad Mari Abel, Taavi Eelmaa, Tõnis Niinemets ja Ivo Reinok. Elektromagnetlainete vahendusel ühendub nendega ka vanameister Andres Ots. Lavastajaks on Marianne Kõrver, dramaturg Taavi Eelmaa, videokunstnik Emer Värk, helilooja Lauri-Dag Tüür, kunstnik Liisi Eelmaa.

Von Krahli Akadeemia & Alkeemia Akadeemia esitlevad:

Aruteluõhtu “SOLARISE NEEDUS”

Teisipäeval, 27. mail kell 18 Von Krahlis

Vestlusringis, mida salvestab Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!”, osalevad:

SIIM VESKIMEES, ulmekirjanik
IGOR VOLKE, ufoloog
KRISTJAN PORT, futurist
SAALE KAREDA, transdistsiplinaarne uurija
ARKO OLESK, teadusajakirjanik

Ulmelaeva pilootideks on Ingrid Peek ja Taavi Eelmaa

Peale arutelu mängib muusikat DJ SIIM NESTOR
Pilet 7 eurot