BIG Match Show projektijuhi Kristi Berggreni sõnul tõotab tänavu taas tulla väga südamlik ja põnev üritus, mida on huvitav jälgida ka publikul. „Juba seitsmendat aastat tulevad koeraomanikud ja loomasõbrad üle Eesti kokku, et näitusel koera ja omanikuvahelist koostöö toimimist näidata. Igal aastal näitame koertega seotud põnevaid etteasteid, erandiks pole ka see aasta ,“ ütles Berggren.

„Samuti on siin kõigil võimalik teha heategu nendele koertele, kes on ilma peremeheta, sest kõik kogutud tulud lähevad koduta loomade varjupaiga toetuseks. Sel korral toetame Pärnu varjupaika.“ lisas Berggren.

16. oktoobril algusega kell 12 Kristiine Spordihallis toimuvast BIG Match Showst on oodatud osa võtma nii puhtatõulised kui segaverelised koerad, kes võistlevad vastavalt vanusele ja suurusele – ülepõlve- ja allapõlve kutsikad, koerad ning veteranid. Žürii, kuhu kuuluvad Margit Siigur bokserite kennelist Golden Amulette, Urve Tipp cavalier king charles spanjelite kennelist Royal Fantasy ning Viljar Krohv siberi husky kennelist Occhilupo, hindab koerte juures nii väljanägemist kui käitumist, valides näituse üldvõitja.

Üritusel, mida juhib Venno Loosaar, toimuvad lisaks mitmed koertega seotud demonstratsioonesinemised. Näiteks jagab koertemassaaži spetsialist Irina Pukk Koertekeskusest näpunäiteid, kuidas masseerida oma koera ning MTÜ Eesti Otsingukoerte Klubi tutvustab oma koerterühmi ja näitab kuidas nutikad neljajalgsed peidetud „saaki“ otsivad. Kohapeal saab tutvuda ka professionaalsete koerajalutajatega, tutvuda Bosse Lemmikloomapoe tootevalikuga, teha oma neljajalgse sõbraga pilti ja osaleda Küpsise trikivõistlusel.

Tänavuse BIG Match Show raames annavad Eesti Koeraomanike Selts, BIGBANK ja patroon Marju Länik neljandat korda üle aunime „Aasta kõige koerasõbralikum tegu“. BIG Match Show patrooni Marju Läniku sõnul väärivad kõik konkursile esitatud kandidaadid tunnustust. „On ainult positiivne, et saame juba traditsiooniks kujunenud heategevusürituse kaudu tunnustada aktiivseid ja heatahtlikke inimesi ning läbi selle seada neid eeskujuks ka kogu Eesti rahvale. Siinkohal ei ole kindlasti oluline konkursi võit, vaid läbi kõigi kandidaatide propageerida vabatahtlikku tegevust, endapoolset initsiatiivi ja loomaarmastust,“ lisas Marju Länik.

Juba seitsmendat korda toimuv BIG Match Show on Eesti suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kodutute loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada kodutute loomade varjupaikasid. Ürituse korraldaja on BIGBANK AS koos Eesti Koeraomanike Seltsiga. Sel aastal toimub BIG Match Show kogu Baltikumis - lisaks Eestile teist korda ka Lätis ning teistkordselt Leedus.