“Mul on siiralt hea meel, et kirjastus Varrak usub koos minuga, et ise tehtud maitsev toit on kaart, millele tasub panustada. Kindlasti on selles raamatus ka eneseleidmist ning jagamisrõõmu, mis mulle on osaks saanud,” lisas presidendiproua.

“Oleme Kadrioru-aastate jooksul palju eestimaiseid maitseid riigipeadele ja teistele külalistele kaasa pannud.
Kohalik toit räägib kõige lihtsamalt, kiiremini ja mõnusamalt meie maitsetest ning meeleoludest, meie maa ilmastikust ja väärtustest. Just sellepärast on mul iseäranis hea meel jagada meie perele kingitud maitseid kõigiga, kes toidust lugu peavad.”

“Kingitud maitsed” on väike kulinaarne reis koos meie ja me sõpradega, saatjaks head elamused, mida pakub armastusega tehtud toit,” selgitas Ilves.
“Võin julgelt kinnitada, et raamatus olevate retseptide järgi on kõik huvilised võimelised neid roogi ise kodus valmistama. Toidud on enamasti imelihtsad, aga ka keerukamad olen õige mitu korda ise läbi proovinud. Nii mõnigi retsept on pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi. Kus vaja, olen pakkunud asendusi.”

28. oktoobril toimub raamatu esitlus Helsingi Eestile pühendatud raamatumessil. Eesti ja inglise keeles oleva 272-leheküljelise kokaraamatu kirjastas Varrak, fotode autor on inglane Marksteen Adamson.

Raamatu tiraaž on 5000 eksemplari. Aasta lõpuks on ettevalmistamisel „Kingitud maitsed“ ka e-raamatuna.