Viimastel aegadel ongi väidetud, et pealinna on tekkinud mitmeid stripipaiku juurde, et eriti vanalinn lausa kubiseb nendest. Tegelikkuses see asi nii ei ole, on küll mõned üksikud uued paigad, kuid mõni varasemast teada koht on ka uksed sulgenud. Üldi­selt tundub, et stripipaikade koguarv on aastatega enam-vähem samaks jäänud, kõikudes kusagil viieteistkümne ümber, kirjutab Nelli Teataja.

Üks viimaste aegade kõige olulisem erinevus on, et enam, vähemalt hetkel, ei saa üheski Tallinna erootikakaupluses strippi vaadata. Veel mõned aastad tagasi oli selline võimalus vähemalt kolmes poes.

Nüüd on stripihuvilisel valida võrgutava lahtiriietumise vaatamiseks stripibaaride, stripiklubide või nn. "härrasmeeste klubide" vahel. Sisuliselt on need kolm kõik ühtemoodi asutused, peamised erinevused seisnevad vahest lahtiolekuaegades, stripihindades, rohkem või vähem luksuslikus interjööris ja  tüdrukute valikus.
Allpool pakub "Nelli" täpsema ülevaate Tallinna "kuumematest" ja tuntumatest stripikohtadest.

Excellent Night Club: ­kliendikaart tagab ­soodsama sissepääsu

Excellent Night Club on suhteliselt uus paik, asub Tartu maanteel. Koht on avatud iga päev, kella kaheksast õhtul, hommikul kuueni.
Tavapilet sinna maksab 20 eurot, kliendikaardiga saab sisse poole odavamalt.
Striptiis kulgeb enam-vähem non-stop stiilis, kuid piirdub toplessiga. Kohapeal on võimalus võtta eraldi privaatstriptiis, kus tüdruk riietab end täiesti lahti. Sellise lõbu keskmine hind on 60 euro kandis, seansi pikkus on reguleeritav vastavalt poolte kokkuleppele.
Klubis tehakse ka massaaži, 50-60 eurot, kuid see on reeglina tavaline massaaž, mitte erootiline.
Klubi kodukord paistab olevat küllaltki karm, potentsiaalsele kliendile öeldakse juba eelnevalt telefonis või uksel, et visiit "seksiteemat ei puuduta"...
Strippavaid tüdrukuid on alati kohal 4-5, nädalalõppudes natuke rohkem.
Tüdrukutele jootraha andmine oleks viisakas, kuid rõhutatakse, et summa otsustab ainult klient.
Stripi juurde klaas õlut nautida on seevastu päris kallis, 10 eurot.

Club Virgin: stripp ja ­erootiline massaaž

Excellent Night Clubi vahetus läheduses, samuti Tartu maanteel, on ennast päris võimsalt reklaamiv Club Virgin, mis on natuke kauem aega tegutsenud. Club Virgini kohta võiks öelda "väike kena kohake", seal on ruumi just parasjagu, stripp on kenasti nähtav iga nurga alt ja interjöör hubane.
Klubi töötab õhtul kella kümnest hommikul kuueni. Kuid see ei ole avatud  iga päev, vaid neljal päeval nädalas, kolmapäevast laupäevani.
Pilet maksab kümme eurot, strippareid on argipäeval kohal kaks, kuid nädalalõpus kolm-neli.
Sealgi on topless-striptiis, kuid neil on väga profid ja klienti korralikult "üles kütta" oskavad tantsijannad. Tipiraha andmine on loomulikult kliendi otsustada, kuid viisakas oleks euromüntide asemel tüdrukule minimaalselt viiekas püksikutesse poetada.
Tavastripile lisaks on võimalik vaadata spetsiaalset shower-show´d, dušishow´d...
Stripi kõrvale õlle nautimine maksab viis eurot, kangemate jookide valik on üpris korralik.
Club Virgini üheks eeliseks teiste taoliste klubide ees on kindlasti see, et neil saab eraldi nautida erootilist massaaži iga päev, kella kümnest kümneni. Massöörid on ilusad noored venelannad ja eelnevalt massaazi õppinud...

Golden Dolls: väikest ­saladust ei paljasta

Vanalinnas, Viru tänaval, on samuti mitu stripindusega seotud kohta. Uurimisretke ajal polnud (stripi)ööklubid Stiletto ja põnevat elamust lubav Burlesque lahti, kuid veidi maad edasi ja veel üks stripikoht tuli ette. "Golden Dolls", džentelmenide klubi, mis on hiljuti avatud või millest lihtsalt seni kuulnud polnud.
Klubi "visitkalt" võib välja lugeda, et sinna pääseb kella 20:00 õhtul kella 06:00-ni hommikul, kuid sisenedes sinna ütleb kena baaridaam, et paik on avatud juba keskpäevast.
Striptiis selles kenasti disainitud keskmise suurusega paigas on non-stop, tavaliselt teeb strippi 2-4 tüdrukut. On nii eesti kui vene tüdrukuid. Hetkel viibisid kohal kaks saledat noort venelannat.
Piletihind on kümme eurot, vaadata saab topless-striptiisi. Kuidas on tipi andmisega?
Olevat nii nagu inimene ise vaatab, kaks eurot või kakskümmend eurot, kindlat nõuet ei ole ega saagi olla.
Kohapeal on ka privaatruum, hind sõltub vaatamisajast ja natuke konkreetsest kokkuleppest tüdrukuga.
Miks just sinna tasuks tulla stripitantsu uudistama, nautima? Küsimuse peale naeratab baaridaam kelmikalt ja ütleb, et see on nende väike saladus, mida ei tohi välja öelda, muidu saaksid ka konkurendid teada... Juurde lisab ta veelgi suurema naeratusega: "Simply The Best!"

X-Club: tipiraha nagu dollar

Harju tänavalt leiab sellise koha, nagu X-Club. Mõnda aega tegutsenud stripipaik seegi.
Avatud iga päev, kella 21:00-st 06:00-ni hommikul. Pilet on oodatust veidi kallim, 15 eurot, kuid kui suurema seltskonnaga kohale minna, näiteks kümnekesi, tehakse vähemalt 10% soodustust.
Ei saa sealgi piletiraha eest täisstriptiisi, ikka seesama topless, tüdruk võtab lihtsalt rinnad paljaks. Toimub stripp non-stop vormingus, selge, et vaid siis, kui kliente on.

Suurema raha eest pakutakse lisaks Watershow´d (veeshow´d) ja Casanova-show´d. Viimane ei ole siiski mitte meesstripparite värk, vaid lihtsalt show suuremas privaadis.

Privaatshow´st eraldi niipalju, et see on päris kallis. Kümme minutit keskmiselt 70-80 eurot, kuid strippar võtab ennast täiesti paljaks... Strippareid on argipäeviti kohal kolm, reedel, laupäeval rohkem - seitse kuni kümme.
Nagu mõnes paigas veel, vist "Stilettoski", on neilgi tüdrukutele tipiraha andmiseks maksevahendina kasutusel "tipi-money", näeb välja nagu dollar, paber maksab 4 eurot.

Alcatraz Club: Eesti kõige suurem stripiklubi

Asub Reisisadama vahetus läheduses, Sadama tänavas, SadaMarketi ülemisel korrusel.
Enda kohta ütlevad nad toredasti nii - linna parim kohtumispaik.
Alcatraz avati 2009. aasta sügisel, enne seda olid samades ruumides tegutsenud mitmed stripiklubid, näiteks "Eden".
Showtantsijad, striptiisitarid ja lesbishow on peamine, kuid seal on võimalik üürida ka privaatüritusteks VIP saali (Al Capone Suite). Sünnipäevade, poissmeeste ja neidude pidudeks, 25-30 inimesele.

Avatud on klubi 12:00 kuni 07:00-ni, päeval on pilet viis eurot, 21:00-st õhtul 20 eurot.
Alcatrazi väidetakse Eesti kõige suuremaks stripiklubiks, piletiraha eest saab vaadata seal topless-show´d. Muidugi on olemas privaat - 15 minutit täisstrippi maksab 50 eurot.
Stripparid on nii eestlannad kui venelannad, pidid olema ilusad, mitte "paksukesed".
Nädalalõppudel on neid kohal rohkem, 4-5. Otsest tipinõuet pole, kuid antakse mõista, et vähemalt viiekas tippi tuleks tüdrukutele anda: "soovitav tipp 5-20 eurot".
Stripi juurde õlle võtmine on siin rekordiliselt kallis, 13 eurot!!! Tõsi, väikese õlle saab kätte seitsmega.

Soho Striptease Club: klassikaline stripikoht

Üks "klassikalisemaid" stripikohti Tallinnas on Kaubamaja küljes asuv Soho Striptease Club. Tea kas vastab tõele või mitte, kuid reklaamivad nad välja, et neil on kõige ilusamad tüdrukud... Ainult vene naised pidid olema.

Avatud on Soho iga päev 21:00 kuni 06:00. Pilet maksab 15 eurot, õlu juurde (selle võtmine pole mõistagi kohustuslik) 6, 50.  Toplessile lisaks saab sealgi vaadata privaatshow´d. Hinnad on täpselt paika pandud: viis minutit maksab 35 eurot, viisteist minutit 65 eurot.
Tüdrukutele saab tippi maksta tipi-talongides, üks maksab 3, 50 eurot.
Iga päev on kohal (vähemalt) seitse tüdrukut.

The Score Club: kliendi­sõbralik ja täisstriptiis

Aina paremaks läheb... Vanas Pritsumajas tegutsev The Score Club omab suurepärast asukohta otse linna keskel ja neil on strippareid, eestlannad ja venelannad, igale maitsele.
Pole siis mingi ime, et paljud stripihuvilised loevad neid Erootikaklubiks Nr.1 Tallinnas!

Kuid kindlasti annab neile kõva plussi juurde, et nad korraldavad poissmeeste-ja tüdrukuteõhtuid, teemapidusid meestele-naistele, soovi korral on võimalik tellida ka meesstrippareid.
Reedeti ja laupäeviti toimuvad The Score Clubis Lingerie Party´d ehk "seksika aluspesu" peod.
Mis aga täiesti uskumatu, klubis on võimalus toplessi asemel vaadata täisstrippi!
Kellele sellest väheks jääb, saab nautida eraldi privaattantsu ja watershow´d mullivannis.

The Score Club on avatud praktiliselt ööpäev läbi, kella üheksast hommikul kella seitsmeni järgmisel hommikul. Pileti hind on üllatavalt kliendisõbralik, päeval viis eurot ja õhtul seitse eurot.
Stripi kõrvale õlle nautimine maksab ainult neli eurot, nii soodsat õllehinda pole mitte üheski Tallinna stripiklubis. Ilmselt rohkem soomlastele mõeldud joogikomplekt - õlu pluss "Vana Tallinn" -,  on samuti inimliku hinnaga, seitse eurot.

Lasso baar: Tallinna vanim stripikoht

Mere puiesteel asuv "traditsiooniline" stripikoht, tõenäoliselt vanim Tallinnas. Kunagi 90ndatel asus "Lasso Baar" Rataskaevu tänaval vanalinnas ja oli ülimalt soositud, kõige popim.
Ainuke koht, mis talle mingil määral konkurentsi suutis pakkuda, oli Laia tänava "Börsi baar", mis tegutseb samuti seniajani.

Legendaarse koha suurimaks plussiks on vahest väga pilkuköitev interjöör, jätab eriti avara mulje, stripi "catwalk" on pikk, ulatub saali ühest otsast teiseni.
"Lasso" on avatud iga päev, kella 10:00-st 06:00-ni. Pileti hind väga täpselt fikseeritud pole, kui kliendil tõesti rohkem raha taskus pole, võib ta sisse saada ka viie euro eest!
Kena sale ja pisike venelannast baaridaam kinnitab, et tüdrukud neil on kogenud ja tantsivad eriti hästi, suudavad klientidega suhelda paljudes keeltes, soome, saksa, inglise...
Tema sõnul töötavad ainult vene tüdrukud, stripikoha külastajateks on peamiselt inglise ja vene mehed, eestlasi käib vähem.

Tantsuga on jälle nii, et topless. Reeglina tehakse kaks tantsu, kahe loo jooksul.
Minimaalset tipisummat ette nähtud pole, selle andmisega on täpselt nii, nagu klient soovib.
"Lassos" maksab õlu viis eurot, tass kohvi või teed kaks eurot.
Kui nädala alguses on strippareid vähe, siis reedel on kohal 8-12 tüdrukut.