1. Tee läbi stiilimuutus. Lõika või värvi juukseid, kanna riideid, mida eksiga hängides ei kandnud ning võid ehk stiilimuutust planeerides iseend üllatada. Väike värskendus ei tee kunagi paha. Eriti efektiivne on suvisel looduses toimuval festaril kanda kamuflaaži või üritada välja näha võimalikult halli massi sarnane. Nii jääd kindlasti ekskallimale täiesti märkamatuks.

2. Jookse! Ei ole efektiivsemat viisi eksist mööda pääseda, kui ummisjalu jooksu pista. Nobedad jalad ei jää aga ehk teistelegi märkamata ning nii võid end leida uuest suveromansist. Eks ongi juba kaugel seljataga!

3. Kanna päikeseprille. Kellegi "mittenägemine" on parim vabandus mitte laskuda piinlikusse lühivestlusesse. Isegi, kui eks juba kaugelt käega rapsab ja sinuga silmsidet otsib, vaata temast julgelt mööda ja kõnni edasi. NB! Mida läbipaistvama klaasiga prillid, seda võimsam statement!

4. Ära mine peole üksinda. Krahma endalegi mõni kaunis inimhing käevangu ning naudi festivali temaga. Nõndaks ei tule sulle eks mõttessegi ning kui ka endist armastust kohtama peaksid, ei tee tema õhkav vastarmunud nägu sulle sugugi tuska. Sul on enda imetabane kaaslane, kellele keskenduda.

5. Püsi kodus. Kui ekse maailmas liiga palju ning haavad nõnda värsked, on targem üldse suvi maha magada ning nelja seina vahel kössitada. Kui eks just sinust liiga huvitet pole, ei tule ka keegi sulle loodetavasti ukse taha klobistama. Kui ka tuleb, peleta ta minema ja hüüa aknast, et kolisid minema.