Kell 18 aga annab kontserdi Bel-Etage Swingorkester, solistidena Hanna-Liina Võsa, Mart Sander ja Suurupi Meretule Naiskoor.

Raimond Valgre ja Suurupi

Võib tunduda, et Valgrel ei ole Suurupiga mitte mingit seost, kuid see on ekslik. 1933. aastal, pärast kooli lõpetamist, tutvustas õde Evi Raimondit muusik Artur Rannega. Viiulimängija Ranne otsustas luua miinilaev Suurup peal mereorkestri “Suurupi”, kus mängijad olnuks meremehevormis.

Ranne on meenutanud: «Orkestril puudus pianist. Juhtus nii, et ma tutvusin Eviga, Raimond Valgre õega. Seejärel sain ka Raimondiga tuttavaks ja kutsusin teda orkestrisse. Mängisime lõbusaid meremehelaule ja muid populaarseid meloodiaid. Publikule meie mäng meeldis. Ükskord, teel koju, astusime sisse Tartu maantee restorani Lootus. Rahvast oli palju. Meil paluti midagi mängida. Raimond istus klaveri taha, mina võtsin viiuli. Meil oli edu, restorani omanik ütles, et pärast töö lõppemist laeval võime mängida tema juures.»

„Raskete aegade laulud“

Kontserdil esitleb Mart Sanderi orkester ka uut heliplaati, mille nimi on „Valgre ja sõbrad: raskete aegade laulud“. See koondab endal lisaks Raimond Valgre unustamatutele meloodiatele ka teiste tema kaasaegsete eesti heliloojate laululoomingu paremikku 1940-test aastatest. „Need on laulud, mis aitasid eestlastel rasked ajad üle elada“, ütleb Mart Sander ise.

Kontsert ning kogu Suurupi Tuletorni Päev on külastajaile tasuta.

Lisainformatsiooni vaata SIIT.