Festivali lõpuõhtul sattus Švenčionysi linna haiglasse salapäraste ainete mõju all olev tüdruk, kelle sõbrad ta meelemärkuseta metsast leidsid, vahendab Leedu Delfi.

Tüdruku seisund haiglasse jõudes oli äärmiselt tõsine - kuigi tema süda tegi veel lööke, ei olnud tema aju enam töövõimeline ning kontakt ümbritseva maailmaga puudus.

Paraku ei suudetud neiu elu päästa ning neljapäeval seiskus tüdruku süda lõplikult.

Vilniuse kiirabi operatiivüksuste juht Igor Lukaševasi sõnul saadi väljakutseid festivali alale lausa kuus korda: "Mehed ja naised vanuses 21-25. Diagnoose ma ei paneks, kuid peamiste põhjustena kahtlustan meelemürke."

Sarnased olukorrad esinevad kõikidel festivalidel: "Festivale on igal aastal ja väljakutseid tuleb igalt poolt. Švenčionys liitus meiega alates maist, seega oli meie jaoks esimene "Sūpynės", kuid olukord on sama nagu kõikidel üritustel, kus alkoholi tarvitatakse. Narkootikumid on nüüd kõikjal ja ma ei ütleks, et see festival eksklusiivne oleks," teab mees rääkida.

Festivali pressiesindaja Juliana Špundova teada oli mitmeid juhtumeid, kus inimesed viidi haiglasse. Naine kinnitab, et korraldajad on üritanud kõigi võimalike vahenditega selliseid olukordi vältida - mõnuainete kasutamist nad ei propageeri ning panevad põhirõhku loomulikult muusikale. "See teave on väga selgelt igal pool üleval, nii inglise kui ka leedu keeles. Festivalile on keelatud tuua alkoholi ja ebaseaduslikke aineid, " selgitas ta.