84-aastane Jole ja 94-aastane Michele sattusid üksildusest ja televiisorist nähtud uudiste pärast nii suurde masendusse, et puhkesid lahinal nutma ning ehmunud naabrid kutsusid seetõttu kohale politsei, kirjutab Independent.

Vanapaar seletas meestele, et keegi polnud neid külastanud juba kuid ja hetkel maailmas toimuvad jubedad sündmused neid kurvaks.

“Elu pole alati kõige lihtsam. Eriti kui linn on tühi ja naabrid viibivad reisil. Vahel sulab üksindus pisarateks. Vahel on see kui ootamatult saabunud suvine torm. Jole ja Michele armastavad üksteist väga, kuid kui inimese südant koormab üksindus, võib see kogu lootuse kaotada. Nagu selle juhtumi puhul, võidakse suurest meeleheitest üksteise peale nii kõvasti karjuda, et lõpuks kutsub keegi politsei,” vahendas Rooma politseijaoskond imepärast juhtumit sotsiaalmeedia vahendusel.

Paar rääkis politseinikele, et telekast nähtud sõda ja vägivald viisid Jole’i nii endast välja, et ta puhkes nutma ning seepeale kaotas ka Michele enesevalitsuse. Neli politseinikku otsustasid kuritegudega võitlemisest pausi teha, et vanapaari lohutada ja valmistada neile riigi kõige tuntumat rooga — parmesani pastat.

“Tegemist pole kuriteoga. Jole ja Michele pole petuskeemi ohvrid ja nende majja ei tunginud ka vargad. Kellegi päästmise asemel tuli sündmuskohale jõudnud meestel midagi veelgi keerulisemat teha — kahte üksikut hinge lohutada. Andrea, Alessandro, Ernesto ja Mirko palusid luba sahvrisse minna. Nad improviseerisid pisikese õhtusöögi. Kausitäis pastat või ja juustuga, ei midagi erilist. Selle sees on aga üks väärtuslik koostisosa: inimlikkus."