Alates 2012. aastast on tiitli omanikuks olnud William Masvinu, kuid sel korral valisid kohtunikud kõige koledamaks meheks hoopis grotesksete näojoonte ja puudulike hammastega 42-aastase Mison Sere, kirjutab DailyMail.

Masvinu ja tema toetajad läksid otsust kuuldes marru, sest nende meelest on Sere "liiga nägus", et võita.

"Mina olen loomulikult kole. Tema pole. Ta on kole ainult siis, kui enda suu avab," kuulutas Masvinu ja viipas oma vastase poole.

"Kas me peame enda hammastest loobuma, et võita? See on sohk," karjus üks teine osaline, Patrick Mupereki. Kuigi keegi viga ei saanud, puhkes rahvas peale võitja kuulutamist märatsema ja kohtunikke sõimama.

500 dollarit võiduraha taskusse pannud Sere peab kriitikuid vaid kadedateks kaotajateks. "Nad peaksid lihtsalt leppima sellega, et ma olen koledam kui nemad," ütles Sere, "Ma loodan, et saan telelepingu. Ma olen juba praegu käinud koolides esinemas ja enda koledust presenteerimas, hetkel on mul hea võimalus ka televisiooni saada."

Võistlus koosnes kolmest poseerimisvoorust, kus nii individuaalselt kui ka rühmades mööda Harare ööklubi poodiumit kõnniti. Kui Masvinu võiduaastal 2012 oli osalejaid vaid viis, siis sel korral oli neid juba 36. Eelmisel aastal jäi väheste sponsorite tõttu üritus pidamata, kuid sel aastal annetasid ööklubi omanikud võistluse pidamiseks 1000 dollarit.