"The Flat Earthi" (2017) režissööriks on Ty Evans, kes on ekstreemimaailmas tuntud kui rulafilmide Spielberg, kultuslike rulafilmide "Yeah Right!" "Fully Flared", "Pretty Sweet" ja "We Are Blood" lavastaja. See geoloogiliselt ja topograafiliselt inspireeriv meistriteos ei vaimustab oma vaatemängulisuse ja poeetilisusega. Film on saanud inspiratsiooni maailmas laialt levivast vandenõuteooriast, et planeet Maa olla ikkagi lapik, mitte ümmargune. Põletav küsimus, kas see võiks tõesti nii olla, innustas rulatajaid minema retkele, mille tulemust filmist näeb.

Filmis sõidavad Thasheri ajakirja 2017. aasta parima rulataja tunnustuse pälvinud ning esmakordselt Simple Sessionil osalev Jamie Foy, samuti Simple Sessionil võistlev Chase Webb ning rulatajad Carlos Iqui, Michael Pulizzi ja Cody Lockwood. Linateose tegemisele aitasid kaasa ka eestlased valgusettevõttest Digital Sputnik.

Film kestab 52 minutit. Lisaks filmitähtede tervitusele ootavad tasuta filmiseansile saabujaid ka üllatused. Filmi järel ootab ees Simple Sessioni klubiöö Club Hollywoodis, kus astub live-etteastega üles räpipunt 5miinust.

3. ja 4. veebruaril Tallinnas Saku Suurhallis toimuva Simple Session 18 võistlejate nimistu on tänavu erakordselt tugev: Tallinna kohale lendavatel rulatajatel ja BMX-ratturitel on ette näidata lausa 58 X-Mängude medalit, neist 29 kulda. Medalimeeste seas võistlevad Simple Sessionil ka X-Mängude kõige värskemad ehk 2017. aasta BMX- ja rulavõitjad. Kokku on Simple Sessionile saabumas 164 võistlejat 29 riigist.

Enne finaale näeb pühapäeva hommikul Simple Sessioni väljakul ka Eesti pealekasvava põlvkonna meelisala ehk tõukerataste demonstratsioonsõite – oma parimaid oskusi tulevad Tallinna demonstreerima ülimenuka tänavaspordiala absoluutsed parimad. Päev pärast võistlusi, 5. veebruaril on esmakordselt üle aastate park avatud kõikidele tänavaspordihuvilistele.

Tänavu on Simple Session pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale, lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta asub www.EV100.ee. Võistlusi toetab Visit Estonia. Simple Session 18 esitlejaks on KellyBar – Eesti oma ekstreemsporditähe Kelly Sildaru uue põlvkonna kohuke.