"14. juulil läbis John McCain protseduuri, mille käigus eemaldati ta vasaku silma pealt tromb. Hiljem selgus vereanalüüsidest, et eemaldatud trombil on seos avastatud ajukasvajaga," seisab Mayo kliiniku avalduses. Kliiniku andmeil taastub poliitik protseduuridest suurepäraselt ning üheskoos perega valmistutakse järgmisteks sammudeks tema raviplaanis.

McCaini tütar Meghan McCain tegi uudise ilmsiks tulles avaliku pöördumise, milles tunnistab, et kogu nende pere on šokis: "Me oleme midagi sarnast juba kogenud, sest mu isa on korra juba vähiga võitlust pidanud. Ameerikas on palju peresid, kes on tundnud sama, mida meie täna. Kui saaksime midagi paluda, siis palveid neilt, kes teavad, mida me läbi peame tegema. Oleksime selle eest rohkem kui tänulikud."

Poliitiku tütar jätkas öeldes, et paljudele ei tule see kindlasti üllatusena, kuid kõige rahulikumaks jäi uudist kuuldes just tema isa: " Ta on kõige tugevam inimene, keda ma tean. Nii läheb ta sellele katsumusel vastu samamoodi, nagu ta seda kõikide katsumuste puhul oma elus teinud on. Vähk võib teda mitmel moel mõjutada, kuid ta ei anna alla. Ta pole kunagi andnud."

"Armastan oma isa jäägitult ning nagu kõik tütred siin ilmas, ei taha ma temast ilma jääda. Hirmust suurem minu sees on aga tänutunne. Tänu aastate eest, mis me koos oleme veetnud ning nende eest, mis veel ees. Isa on üks kõige vägevamaid ameeriklasi täna, kuid minu jaoks on ta veel nii palju muud. Ta on minu jõuallikas, minu eeskju, minu põgenemispaik, minu kaasvõitleja, minu õpetaja, minu tugi, minu kangelane - minu isa."

John Sidney McCain II on 80-aastane USA poliitik, Arizon osariigi senaator. Ta oli vabariikliku Partei presidendikandidaat 2008. aasta presidendivalimistel, kuid kaotas toona Barack Obamale.