"Tuleb kahetsusega tunnistada, et antud reklaam oli ainult liikmetele suunatud läbi mõtlemata ja ebaõnnestunud nali, mille pildikeel ei väljendanud kuidagi ürituse tegelikku sisu ega ühti ka Round Table põhiväärtustega. Kahju, et see jõudis avalikkuse ette ja on tänaseks põhjustanud pahameelt ning kahjustanud Round Table mainet," teatas klubi president Raigo Triik Round Table Eesti eestseisuse nimel.

"Oleme juhtunust saanud korraliku õppetunni ning teinud sellest omad järeldused. Vabandame kõigi ees, keda see reklaam riivas või solvas," lisas klubi.

Sotsiaalmeedias tähelepanu pälvinud ning poolpalja, sugestiivses poosis näitsiku ning "Tule löö kepp mättasse!" loosungiga oma golfiturniiri reklaaminud meesteklubi Round Table Estonia 16. septembril Niitvälja golfikeskuses toimuma pidanud sündmus jäeti skandaali järel keskuse otsusel ära.

Eesti Vabariigis kehtiv reklaamiseadus sätestab, et reklaam ei tohi eirata soolise võrdõiguslikkuse põhimõtet soolise võrdõiguslikkuse seaduse mõistes, alavääristada üht sugu ega kujutada üht sugupoolt domineeriva või allutatuna. Samuti ei tohi reklaam kujutada isikuid seksuaalobjektina, sisaldada sobimatut alastust või kasutada seksuaalse alatooniga väljendeid ja kujundeid.

Round Table Estonia meesteklubi tegevuse eesmärgiks on laiendada noorte meeste tutvusringkonda läbi nende erinevate ametite.

Round Table on noori mehi, vanuses 18-40 eluaastat, ühendav rahvusvaheline liikumine, mille ajalugu sai alguse 1927 aastal Inglismaalt. Tänaseks tegutseb Round Table juba 58 riigis kokku 2275 klubi ning ligi 30 000 liiget. Eestis on 146 tegevliiget ning 13 tegutsevat klubi, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Kuressaares, Haapsalus ja Kärdlas

Klubi rõhutab oma põhikirjas ühiskondliku panuse olulisust ning peab oluliseks "arendada kõrgeid ideaale järgides äri elukutse ja ühiskondliku tegevuse traditsioone". Samuti peab klubi oluliseks tunnustada kõikide seaduslike ametite vajalikkust ja väärtustada igaüht oma isikliku eeskujuga ning edendada rahu ja head tahet rahvusvahelistes suhetes.