Lavastuses saavad kokku A. H. Tammsaare romaanist "Põrgupõhja uus Vanapagan" tuntud tegelased, Eesti näitlejad ja Jakuutia lavastaja Sergei Potapov. Vanapaganat mängib Ivo Uukkivi, Kaval-Antsu Martin Kõiv. Lisaks löövad etenduses kaasa Liisa Pulk, Elina Reinold ja Sulev Teppart. Lavastuse kunstnik on Ervin Õunapuu.

Lavastaja ja dramaturgi tahtel on maarahva lugu tõstetud tänasesse linnastunud maailma, kus valitseb raha eest ja pärast teeme kõike moraal.

“Kuhu satub Vanapagan, tulles 21. sajandi teise kümnendi keskel põrgust maa peale õndsaks saama? Mis maa see on? Sellist Jürkat pole varem Eesti teatri lavadel nähtud. Ehmatav, traagiline ja naljakaski… Sentimentaalne, lüüriline draama,” seisab avastuse teates. Antakse teada, et lavastus lõpeb õnnelikult.

Kogu etenduse lavastaja “Vanapagan” on Jakuudi šamaanlavastaja Sergei Potapovi juba teine pöördumine eesti klassika poole. Eelmisel suvel esietendus Viinistul ajatundlik ja publikumenukas August Kitzbergi "Libahunt". Potapovi lavastajakäekirja teatris on võrreldud filmisaurus Quentin Tarantinoga.

Jumal nähtavalt lavale ei jõua, nagu Tammsaarelgi. “Vanapaganat” mängitakse ainult 11 korda — 13. augustist kuni 29. augustini.