Muutused toovad kaasa Raadioteatri juhataja ametikoha koondamise, samuti kaob poole koormusega toimetaja ametikoht. Toomas Lõhmuste, kes on Raadioteatri juhataja ametis olnud 2006. aastast, jätkab häälekoolitaja tööd nii ERR-is kui ka laiemalt ja tema isikupärast häält kuuleb lugemas ETV ja ETV2 filmide ja saadete tekste.

"Siin ei tohiks ju olla midagi erakordset, kui kogu avalikus sektoris toimub massiline nn kvoodikoondamine," kommenteeris Toomas Lõhmuste. "Igal kaptenil on sealjuures õigus otsustada ja ka kohustus vastutada. Kui isiklikus plaanis on sellise teate saamine üsna ränk, siis teadmine, et selle hinnaga jääb ehk alles Raadioteater kui institutsioon, leevendab mõndagi. Olemegi siin Läänemere idakaldal viimased mohikaanlased, sellist üksust pole ammu juba ei lätlastel ega leedukatel... Jään jätkuvalt avatuks kõikidele pakkumistele," rääkis Lõhmuste.

Raadioteatri sünnipäevaks loetakse 24. veebruari 1928, mil raadioringhäälingus kõlas esimene kuuldemäng – raadioseade August Tammani näidendist "Koidikul".