1. Ähvarda, et lülitad telefoni välja
Kui oled muidu väga suhtlemist nõudvas ametis, on sinu jaoks suurim puhkus ilmselt vaikus. Selleks pole vaja telefoni aga välja lülitada, piisab, kui teatraalselt tööl teatad, et seda teha kavatsed. Keegi isegi ei proovi ilmselt helistada. Ja kui ka proovib, siis targematel on telefon hääletu peal puhates ja nii ei riku see ühtki pikka unehommikut või pärastlõunat perega!

2. Lülita sisse "Out of office" teade
Kui e-kirjad on su igapäevaseks töövahendiks ja sa ei ole mõnele olulisele kirjale vastanud teatud aja jooksul, võib selle saatja hakata sind kõnedega pommitama. Et sellist laviini vältida, lülita sisse olen-kontorist-väljas teade, mis mõni hetk pärast kirja saatjale maandub ning teatab, et vastust polegi niipea mõtet oodata või seda tuleks küsida kelleltki teiselt.

3. Maksa arved, saada näidud

Et mitte puhkuse lõppedes end rahalisest august avastada, on mõistlik üle vaadata, et kõik arved makstud oleks ja näidud ka esitatud. Sellele peaksid erilist tähelepanu pöörama arvutiga töötavad inimesed, sest vastasel korral haaravad nad varem või hiljem rüperaali järele ning ei ava ainult netipanka, vaid vaatavad üle ka meili ja siis veel selle uudislehe ja... Ongi päev kauaoodatud puhkusest kaotatud!

4. Peata ajutiselt mõned teenused

Kui oled otsustanud mõnd üritust ka puhkuse ajal külastada, tead ilmselt, milliseid kulusid see kaasa toob. Et oma igapäevakulusid, millele sa ehk pidevat ei mõtlegi, samal ajal vähendada, uuri, kas saad oma lehetellimuse näiteks kuuks peatada (hoiab ka postkasti ummistumast kui kauem eemal oled), vaata, kas on võimalik mõnest teleteenusest loobuda ajutiselt (salvestamine, lisakanalid jne?) ja enne kui arugi saad, oled juba mõnikümmend eurot säästnud. Abiks seegi ju!

5. Sotsiaalvõrgustik puhtaks

Kui lähed puhkusele enam kui nädalaks, tee oma sotsiaalmeedias ajutine suurpuhastus: võta veidi aega, lappa oma uudisvoog läbi ja vajuta Unlike/Unfollow kõigele, mis sinus negatiivseid emotsioone esile kutsub või mingilgi moel tööga seondub. Olgu selleks ülemus isiklikult või mõni sptsiifiline ja agaralt postitav firma-Facebook - eemalda kõik! Nii ehk naa ei tee sa naasedes esimesel tööpäeval midagi kasulikku ja võid siis uuesti Like'ida vajalikke asju. Vähemalt puhkuse ajal need sulle silma ei karga, kui rannas lesides tegelikult hoopis kedagi täägida tahad või mõnulemispilte postitada soovid.

Kõik eelnev tehtud? Siis head puhkust Sulle!