Ummistunud riidekapp

Kas oled märganud, et justnimelt kevadel on Su tuba täis nii talveks, suveks, kevadeks kui sügiseks sobivaid riideid ja jalanõusid, sest iial ei tea, mida ilm päeva jooksul teeb? Nii on, sest nii tuule, päikese, vihma kui ka lume jaoks tuleb valmis olla.

Pidevalt tõbine

Eelnevat punkti lugedes mõtlesid kindlasti juba raudselt sellele ka, kuidas Su nina pidevalt tilgub. Ehk siis astud hommikul uksest välja, higistad tuulevaiksel tänaval jope sees selja märjaks, tõmbad hõlmad eest lahti ja õhtuks ongi juba tüli majas. Või hangid esimesel kuival mättal istet võttes endale põiepõletiku. Rääkimata niigi pikast, pimedast ja raskest talvest räsitud immuunsüsteemist, mis trammis-trollis-bussis kõiki pisikuid avasüli tervitab.

Mis kell on?

Kuna õhtuti on üha valgem, on tunne, et peaks kauem üleval olema, et siis valgetel varahommikutel hirmuga ärgates paanitseda, et magasid sisse, kuna õues on juba jälle valge. Lisaks keerati kella kah, seega ajaarvamine on kõvasti häiritud.

Ilm kannab Sinu peale vimma

Miks on koguaeg nii, et vabal päeval on kole ja tööpäeval ilus ilm? Asi on suisa nii hull, et erinevad ilmaportaalidki ennustavad samaks päevaks täiesti erinevat ilma. Nii et võta vabalt, oodata on 0-20 kraadi sooja ja tormiselt tuulevaikset ilma.

Suvi tuleb, appi!

Sa pole veel ju bikiinivormis! Kuidas randa minna, kui oled täiesti lumivalge? Ja mida üldse suvel teha, kuhu minna, mis ajaks puhkust planeerida? Ja siis on ju veel kõik need perekondlikud kokkutulekud, jaanipäevad ja muud kohustused, mille peab kuidagi nende tegevuste vahele ära mahutama, mida tegelikult teha tahaksid... Lühidalt, plaanid vajavad tegemist, ülemus ootab puhkusegraafikut ja Sina pead hoopis koosoleku memo koostama.

Suurpuhastus

Halastamatu päike on väljas, Sinu kodu ägab talvise tolmukorra all, akendel paistab iga poriplekk ilusti kätte ja kõik näeb ülirõve välja. Nii et Sa ei saa enam pimeduse taha peituda ja oled sunnitud varem või hiljem suurpuhastuse ette võtma...või siis laskma vanaviisi edasi ning iga päev end süüdi tundma.

Koolinoored hängivad...

Abiturientidel on käes eksamiperiood, mis tähendab, et tunde enam ei toimu ja kirjandi kirjutamiseks valmistumise asemel mekitakse nurga taga hoopis oma elu esimesi vägijooke. Vanemate ettekirjutustest on sügavalt savi ja nii peadki mõnikord töölt, peolt või mujalt koju jalutades aeg-ajalt mõne liialt lärmaka teismelise peale vihastama.

...ja parmud ka

Ilma alalise elupaiga ja tõsiste hügieeniprobleemidega kodanikud ei pea enam pead-jalad koos varjupaigas haisema, vaid on pudenenud sinna-tänna tänavanurkadele, parkidesse ja murule peesitama, pruukides rõõmsalt päikese käes aeledes vägijooke ja meelemürke ning pakkudes korralikele inimestele häirivat vaatepilti. Mõni selline on soojema ilmaga ka ühistranspordis iseäranis "meeldiv kaaslane". Suve jooksul suundub valdav populatsioon kodutuid linnarahva silma alt ära, aga just kevad on aeg, mil emigreerumine on alles hoogu võtmas. 

Kaka ja kevad

Kõik talvel lumme poetatud ja koristamata jäetud junnid sulavad nüüd jääkooriku alt välja ning üllatavad pahaaimamatut astujat pehmelt, aromaatselt ja libedalt. Häbi, loomaomanikud! Kaka ja kevad kokku ei käi, hoolimata sellest, et Kivirähk sellise raamatu kirjutas.

Kulupõlengud

Maaomanik, saad aru, ära pista oma põldu põlema, sest tuletõrjujatel on muud ka teha kui sinu kulupõlengut kustutada. Pealegi ei ole oma esimesi päikselisi päevi linnast suvilasse veetma tulnud naabrimees sugugi õnnelik, et sa teda oma "grillihaisuga" õnnistad! See pole Rakvere suitsuribi, vaid õnnetu siilipoiss, kes mätta alla ära kärssas.