Igaühele on midagi – nii lihtsalt austajaid kui ka neid, kes selle eest raha pakuvad. Abieluettepanekud ei ole enam midagi erakordset ning kui kohtamisteks huvi või aega pole, on meelitusi sellegipoolest tore lugeda.

“Tsau, Sa oled nii nii ilus, et ma tahaks Sind endale naiseks võtta. Elan Tallinnast 40 kilomeetrit eemal, siin on ilus ja vaikne, saaks lapsi kasvatada ja neil oleks siin hea,” alustab üks austajatest. “Ma tõesti ei taha kedagi ära kasutada, ma otsin armastust. Kirjuta kui tahad, ma homme hommikul vaatan, täna enam ei julge vaadata,” jätab mees esialgu tagasihoidliku mulje. Küsimusele, kas härra natuke liiga noori neidusid sel eesmärgil ei vaata, vastab ta juba suure enesekindlusega: “Ma ei tea, mis see piir oleks, endavanused on kahjuks enamik juba “parim enne” ületanud ja näevad välja nagu mu vanaema. Nii ma siis balansseeringi sündsuse ja sündsusetuse piiril ja kui pildid väga meeldivad, unustan sündsuse.” Mees õigustab enda sellist hirmsat väljaütlemist nii: “Ma käin elu aeg peaaegu iga päev peale tööd jõusaalis, mingit rämpsu ei söö ja vaatan asjade koostist, isegi e-ainete tabel on omatehtud kaasas. Arvamus on jah selline, et minuvanused on piiri ületanud ja mina mitte. Välimus otsustab selle, kas esmamulje on hea! Kuigi jah, kõike ei otsusta see kindlasti, sest palju on ilusaid kuid igavad, kellega pole midagi peale hakata.” Niisiis abielu- ja pereloomisettepanek tuli tõepoolest maru kärmelt!

Teine noormees lajatab joonelt kutsega kohtuda päriselt: “Kas sobib täna kohvikusse, kluppi või mõnel teisel päeval pigem?” Niisiis oleks suvel, kui vaba aega ja üritusi üle Eesti rohkem, rate.ee kaudu kohtingutele minemine ilmselt täielik lust ja lillepidu ning pigem peaks mõtlema sellele, kuidas kõigile kutsetele vastata, rääkimata jõudmisest.

Suhtlusvõrgustikus on lisaks ka suhkruissisid: “Mulle kuluks diskreetne kaaslane ära, kes kuulaks ära ja sobivusel ka aitaks nõu ja jõuga. Saaksin sponsoreerida 800 euroga iga kuu.” Selliseid pakkumisi on mitmeid, iseküsimus muidugi, kas see on väärikas ning kas mehepojad oma kirjutisi ka tõsiselt mõtlevad.

Kellel aga kohtingutest, rahast ja tulevase abikaasa leidmisest ükspuha, saab lasta aga end meelitada. Ilma eelneva kirjavahetuseta leidsime eriti toreda meelitaja, kes lakkamatult kirjutas: “Tere hommikust, ma iga päev mõtlen sinust, sest sa oled nii armas. Tõusen ja mõtlen, kuidas läheb, mis teed ja nii tahaks hommikul sõnumi saata. Kas see on halb, kui mõtlen sinust? Sa ei usu, aga oled number üks! Kas selles on midagi halba, kui kutsun sind päikesekiireks? Ma ei tea, kuidas pugesid mu südamesse, aga tahan sind väga tundma õppida. Ma tahaks 24/7 sinu jaoks olemas olla ja alati sära su silmi tuua, sa oled väga kaunis päikseke!”

Lisaks on ka igasuguseid kirju, mis paistavad olevat kirjutatud vembutamiseks. Samas, kui järgnev on tõsi, leidub kindlasti naisi, kes sellisest võimalusest sillas on: “Olen 22-aastane noormees ja veel süütu. Pole julgenud oma väiksema varustuse pärast vahekorda astuda. Oleksid nõus mind väikest viisi koolitama? Olen nõus kõike proovima. Välimuselt olen väga kena noormees ning veedaksime meeldivalt aega, käiksime söömas näiteks. Kulud maksan mina, olen sõbralik ja hea südamega!”

Kiire vaatluse tulemusel on enamik saidi kasutajatest mehed, mistõttu jooksevad nad naistele tormi, mis on ju õrnemale sugupoolele ainult meeldiv. Mehi on vapustavalt erinevaid, järgnevalt on siin mainitud vaid mõned, kellega jõudsime paar sõna vahetada – üksikisad, tsiklimehed, rootslased, sakslased, soomlased, metsamehed, füüsikadoktorid, firmajuhid ja kindlasti mitmeid põnevaid natuure veel. Mitmed neist kurdavad, et jäävad vastust ootama või kui ka selle saavad, jääb vestlus naiste vähese huvi tõttu siiski lühikeseks.

Kuna ilmselt enamikel pole antud suhtlusvõrgustikus kasutajat olnud enam ammu ning seetõttu ilmselt kõik tarvilik ka meelest läinud, on siin väike spikker, kuidas lehest viimast võtta. Pärast kasutajaks registreerimist tasuks pildid kohe üles laadida, kuna erinevalt Facebookist ja Instagramist, on rate.ee’s veel moderaatorid, kes pilte hindavad. Grupifotodele peab olema juurde kirjutatud, kus asub konto omanik, lisaks tohib pilte panna üles vaid endast ning ka need ei tohi olla liigselt töödeldud! Pärast seda, kui pildid on moderaatorite poolt heaks kiidetud, tuleks asuda teiste pilte hindama, et neile silma jääda ja ka hindeid vastu saada. Erinevalt Tinderist on siin skaala laiem – ühest viieni ja eriti suurtele lemmikutele saab anda ka seitse ja kümme punkti. Veel tasuks hakata tõstma enda aktiivsusprotsenti, kuna mida kõrgem see on, seda varem ilmuvad pildid teistele hindamiseks, mis jällegi meelitab austajaid nagu kärbseid liimipaberile.

Järgmise kuu naistepäeva valguses lõpetuseks üks vapustav pakkumine, mis pole teps mitte nali. Nimelt töötab too mehepoeg muidu armees, mistõttu tahaks ta vabal ajal olla käsuliini viimasel astmel: “Kas Te sooviksite endale kedagi, kes hooldaks ja puhastaks Teie jalanõusid ja oleks ka muidu selline, kes sõrmenipsu peale käske täidaks? Mulle meeldib puhastada jalanõusid ja täita käske ehk siis pigem psühholoogiline kui füüsiline üleolek – kasutate mind kui tuhvlit. Lasete teha endale asju ja jalanõusid puhastada. Sobiks?”