"Norra ja Eesti vaheline läbikäimine on tihedam kui kunagi varem ning teame, et võime oma Põhjala liitlasele alati toetuda ja loota," ütles president kohtumisel. Ühtlasi tänas riigipea kuninglikku paari selle eest, et Norra riik aitas meid oma teadmiste ja rahaga kui meil endil selleks veel võimalusi ei olnud. "Meie hea teineteisemõistmine laieneb nii julgeolekule kui ka kaubandussuhetele," lisas riigipea.

Lisaks räägiti kohtumisel kahe riigi tihedatest majandussuhetest. Eestis tegutseb 85 Norra ettevõtet ja üle 200 ettevõtte on siia ühel või teisel viisil raha paigutanud ning tagasiside Eesti ettevõtluskeskkonnale olnud igati positiivne. Norras omakorda on üle 1000 peamiselt puidusektoriga seotud Eesti ettevõtet ning lisaks tuntakse Norra poolt üha rohkem huvi ka Eesti digi- ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogiliste lahenduste vastu. „Samuti on mul hea meel, et Norra riik on huvitatud meie e-riigi lahendusest,“ ütles president Kaljulaid.

Norra kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit on Eestis kahepäevasel ametlikul visidiidil, et tähistada Eesti 100. sünnipäeva. Homme avab Norra kuninglik paar Innovation Norway ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud Norra-Eesti ärifoorumi, tutvub vabaühendustega Telliskivi loomelinnakus ning Tallinna vanalinnaga.