1. Tipsi-daamid
Kübarakestega daamikesed on juba varakult piknikupleedi parimasse võimalikku kohta paigutanud, võttes arvesse päikese loojumise kellaaega, niiskusprotsenti õhus ning seisjate asukohta. Laotavad oma juustud-veinid ja veedavad musikaalse õhtu. Iga tunniga lonksavad veidi patriotismi juurde.

2. Hipster-Instakad
Nende jaoks on kohustuslik kohale minna, sest etno-värk ja ajalugu on nii-nii olulised, need on ju meie juured. Ja kõik taaskasutusriided saab selga panna ja end maalähedaselt, eestlasena tunda. Ja muidugi tuleb seda Instagramis jagada, iga hetke, näitamaks kui väga emakeelt, isamaad ja rahvuslikkust fännad. Iga rukkilill saab üles pildistatud.

3. Ossid
Ärkasid hommikul ja mõtlesid, mida täna teha. Kuulsid, et Lauluväljakul on mingi ürr ja otsustasid lahtunud Gin näpus vaatama minna. Oma üllatuseks leiavad eest ääreni täis Lauluväljaku ja jäävad aia taha märjukest lahendama. Ikkagi popp koht. Õhtuks arvukus suureneb.

4. Pisardavad väliseestlased
Nemad käivad Kanadast ja Rootsist ja kaugetest kohtadest kohal just siis iga kord. Seisavad heldinud pilgul, mäletamata keelt ja levitavad sõna laias maailmas oma turistivideote ja -piltidega kunagisest kodumaast.

5. Rahvatantsijad, kes pole veel üle saanud
Rahvusürbid seljas karglevad nad igal võimalikul vabal ruutmeetril - neil on oma pidu selleks aastaks läbi.

6. Lauluoskamatud fännid
Noored ja vanad, kuked ja kanad - kõik need, kes pole kunagi laulda osanud, kuid sel korral otsustavad näidata, et teavad kõiki sõnu peast. Kõvasti ja valesti, aga nad on lõbusad ja naudivad iga hetke lõõritamisest täiel hingel.

7. Magajad
Neid on alati ja igal pool. Ta on kas a) väsinud peoline, b) kustunud külaline, c) lõunauinakut tegev laps. Iga pingirea kohta vähemalt üks.

8. Virisejad
WC-järjekorrad on pikad, palav on/külm on/sajab, kuskil pole istuda, linnaliiklus on sassis, pilet on kallis ja üleüldse on valitsus paha ja kellele üldse seda pidu vaja on? Rahva raha suur raiskamine!

9. Hullud lapsevanemad
"Teeme pilti ka, teeme pilti ka. Germo, ole paigal, naerata laiemalt!" ehk siis lapsevanemad, kes esmalt oma võsukesi binokliga jälitavad ja kaasa elavad, siis laste juurde tormavad ja neid igas asendis ohjeldamatult pildistama hakkavad. Samal ajal ripub emal toru otsas vanatädi Viljandist, kes tahab teada, kuidas läks, isal toru otsas vanaisa Vello, kes enam tulla ei jaksanud, kuid nüüd telekast nähtu põhjal lapselast kiita tahab. Ja pärast pidu peavad KÕIK inimesed bussis, trammis ja trepikojas, miks mitte ka tagasiteele jäävad bensiinijaamas nägema, kui võimekas võsuke neil on.

10. Memmed-taadid
Ehk siis laulupeo tegelikud hinged. Nemad, kes nad mäletavad selle sündi, seda ammust õhtsustunnet ja nüüd silmad veel kaasa ümisedes naudivad. Nad on käinud kohal alati ja käivad veel kaua-kaua, sest vot see on üks õige Eesti asi. Isegi madal pension ei tule meelde.