Mihkel Muti romaan "Pingviin ja raisakass", millel lavastus tugineb, räägib meile seikluslikust ja ärevast 1991. aastast, meie taasiseseisvumiseelsest ajast, kus kõik oli nii määramatu ja lahtine. Raha väärtus muutus sekunditega. Hamburger võis õhtul maksta neli korda rohkem kui hommikul.

Lavastuse peaosalise Jan Uuspõllu sooviks on taaselustada selleks üheks päevaks 90ndate hullumeelset aega, kus meeleolud ja asjade hinnad olid kontrollimatud. "Paljud inimesed poleks heameelega midagi maksnud, sest polnud, mille eest maksta, teine osa inimesi jälle maksis asjade eest nii nagu tuju oli. Asjade väärtus ei olnud veel paika loksunud, unistused tähendasid rohkem kui raha. Kindlasti ei ole ka tänane teatripiletihind veel paigas. Mõnede jaoks on hind liiga kallis, mõnede jaoks liiga odav. 5. juunil ei peaks keegi häbenema endale sobiva hinna eest teatripileti soetamist," julgustab Jan Uuspõld kõiki eksperimendist osa võtma.

Kui keegi soovib osta kallimat piletit kui 30 000 eurot, siis ses osas saab kohe pöörduda lavastuse tegijate poole. Kontaktid leiab Prem Productioni kodulehelt prempro.ee.

“Pingviin ja raisakass” maalib koomilise ja groteskse pildi kahekümne nelja aasta tagusest elust, inimestest ja nende unistustest. Lavastaja Rein Pakk, autor Mihkel Mutt, laval Jan Uuspõld, kunstnik Riina Vanhanen, videokunstnik Joosep Maripuu, muusikaline kujundus Jakob Juhkam.

Etendused toimuvad juunikuus. Piletid müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.