24-aastane Melina Roberge tunnistas ennast kolmapäeval süüdi 95 kilo kokaiini smugeldamises Sydney sadamasse, naine saabus sinna nädalate pikkuse eksootilise kruiisiga, mida ta jooksvalt sotsiaalmeedias kajastas.

Roberge ja tema kaasosaline Isabelle Lagace muutsid oma Instagrami kontod 2016. aasta suvel omapärasteks reisipäevikuteks, postitades kogu seikluse vältel glamuurseid fotosid kruiisilaevalt MS Sea Princess, enne Austraaliasse jõudmist läbis laev 17 sadamat üheteistkümnes erinevas riigis.

Nad jagasid fotosid New Yorgi Times Square’ilt, mekkisid head iiri kohvi Cobhi sadamalinnas Iirimaal ja näitasid kaunist päevitust Bermuuda rannal. Seal lisas üks pildi juurde kirja: "Oleme väga rahulikus kohas, jätke sõnum pärast piiksu."

Nad kihutasid mootorsõidukitega üle kõrbeliiva, tegid endale hõimutätoveeringud, leidsid uusi sõpru. Ja siis nad arreteeriti.

Roberge, kes on rahvusvahelises meedias tituleeritud "kokaiinibeibeks", peab nüüd veetma vähemalt neli aastat ja üheksa kuud kõledas vangikongis, alles pärast seda on tal võimalus taotleda ennetähtaegset vabastamist.

"Teda võrgutas jõukas elustiil ja võimalus postitada glamuurseid Instagrami fotosid põnevatest paikadest üle terve maailma," sõnas kohtunik Kate Traill Austraalia New South Walesi ringkonnakohtus. "Ta tahtis, et teised teda kadestaksid. Ma kahtlen, et keegi teda nüüd kadestab."

Roberge’i Instagrami konto kadus pärast arreteerimist. Kuid vahetult enne vahistamist kirjutas naine järgmist.

"Reisimine on üks asi. Kuid hoopis teine asi on avatud hingega reisimine, olles vamis proovima kõike, nägema kõike ja mugavusstsoonist väljuma. See on olnud parim teraapia ja õppetund mu elus. Vanasti ma kartsin oma väikelinnast lahkuda. Nüüd ma tunnen, et ma ei taha seda pisikest linna enam iialgi näha, sest maailm on nii ilus ja nägemist väärt."

Austraalias otsisid piirivalvurid laeva läbi ja avastasid 35 kilogrammi kokaiini naiste kajutist ja 60 kilogrammi Andre Tamini kajutist. Viimane oli rikas Kanada mees, keda naised oma "suhkruissiks" kutsusid.

Kõik kolm said süüdistuse suures koguses kokaiini smugeldamises Austraaliasse, selle eest võib kohus mõista eluaegse vabadusekaotuse.

Eelmisel aastal mõisteti Lagace seitsmeks ja pooleks aastaks vangi. Tamin astub kohtu ette oktoobris.

Austraalia piirivalve sõnul kandsid naised oma kohvrites nii palju kokaiini, et seal ei olnud isegi ruumi puhta aluspesu või hambaharja jaoks.

Roberge sõnas kohtule, et ta oli eskort-tüdruk ja kohtus Taminiga 2015. aastal. Naine sõnas, et Tamin kutsus teda smugeldamisreisile Mehhikosse aasta pärast kohtumist.

Naine mõistis ja sõnas kohtus, et ta tõi kogu oma elu selle ohvriks, et teha selfisid eksootilistes kohtades, mida pärast tähelepanu saamiseks Instagrami postitada.