Eelmine kunstiteose hinnarekord kuulus Francis Baconi kolmeosalisele maalile „Three Studies of Lucian Freud“, mis müüdi 2013. aastal New Yorgis 142,4 miljoni dollari eest, vahendab Helsingin Sanomat.

Picasso teos pärineb aastast 1955 ja on üks viimastest kunstniku suurtest teostest, mis on veel eraomanduses. Maali suurus on 1,2 korda 1,5 meetrit.


Christie'se oksjonil maksti lisaks rekordhind ka skulptuuri eest.

Šveitslase Alberto Giacometti pronksskulptuur „L'homme au doigt“ („Osutav mees“) müüdi maha rekordilise 141,3 miljoni dollari eest.

Christie'se väitel on Picasso maali eest makstud hind kunstiteoste maailmarekord oksjonitel.

Uudisteagentuur AFP teatab aga, et Katari ärimees maksis veebruaris Paul Gauguini maali „Millal sa abiellud?“ eest 300 miljonit dollarit ehk ligi 269 miljonit eurot.

Oksjonil osales ostjaid kokku 35 riigist.

Rekordilisel oksjonil osales ka soomlane. Maaklerina tegutses Soome-Briti päritolu Jussi Pylkkänen, kes on Christie'se oksjonikoja juht ja hinnatud rahvusvaheline maakler.Helsingis sündinud Pylkkänen kolis 1960. aastatel Londonisse ja on Christie'se teenistuse 1980. aastate lõpust. Väidetavalt on ta rahvusvahelise kunstikaubanduse kõige rohkem müüv maakler. Lõppenud oksjonil müüs ta kunsti ligi 632 miljoni euro eest.