31-aastasele Charli Jones Parkerile mõisteti läinud aasta augustis süüdi kahe 16-aastase poisiga magamises, naine oli tollal veel Pickensi kristlikus eraakadeemias õpetajanna. Naisele mõisteti 12 aasta pikkune vanglakaristus, millest ta peab ära kandma kolm ning olema veel viis aastat katseajal.

Parkeri vanglapilt

Võrgutajast õpetajanna advokaadid võtavad nüüd eeskuju samalaadsest juhtumist, milles süüdistus ei läinud läbi. Advokaatide sõnul on osariigi seadus, mis kriminaliseerib õpetaja ja õpilase vahelise seksuaalsuhte, põhiseadusevastane. Nimelt kohtleb seadus õpetajaid teistest ametitest erinevalt, rikkudes niiviisi võrdse kohtlemise printsiipi. Lisaks olid noormehed, kellega Parker semmis, juba 16-aastased, seega poiste nõusoleku korral poleks teistsuguses olukorras tegu süüteoga.

“Alabama seaduste järgi ei ole teiste ametite puhul kuritegu seksida 16-, 17- või 18-aastastega, isegi kui pooled on alluvus- või usaldussuhtes,” kirjeldas naise advokaat Virginia Buck. “Haridustöötajad on ebaõiglaselt välja sõelutud ning neid saadetakse vangi teo eest, mis teistes ametites tooks maksimaalselt kaasa töö- või litsentsikaotuse. Nõustume, et igaüht, kes on seksuaalvahekorras ilma teise poole nõusolekuta, tuleks karistada. Ent saata inimene vangi kellegagi seksimise pärast vaid seetõttu, et vangistatav on koolitöötaja, kohtleb õpetajaid ebavõrdselt.”

Parker oli koolis tüdrukute korvpallitreener, ta vahistati 2016. aastal süüdistatuna suisa 13 korda alla 19-aastase õpilasega seksimises. Neist 11 korda toimusid ühe õpilasega vahemikus oktoober 2014 kuni märts 2016, paar kohtus naise kodus ja üllataval kombel neli korda ka surnuaias. Lisaks kutsus Parker ka ühe teise õpilase enda koju vanainimeste asja tegema.

Peagi pärast naise vahistamist süüdistati ka tema abikaasat Jamie Franklin Parkerit samas teos. Mees töötas samas koolis poiste korvpallitreenerina. Süüdistuse kohaselt seksis ta 2014. aasta detsembrist järgmise aasta maini ühe neiuga kuuel korral paari ühises kodus.