15. ja 16. juulil toimub juba 15. korda Eesti ainus õllefestival Saaremaal. Üks lihtne pidu, nagu Õlletoober ennast ise tavatseb iseloomustada, toob ka sel aastal kesksuvisele Saaremaale saarlaslikku lusti ja mõnusat meelelahutust. Ehkki ühel korralikul õllefestivalil on kesksel kohal jätkuvalt kesvamärjuke, tuuakse Õlletoobri publikuni käesoleval aastal esinduslikum programm kui eales varem. Lisaks mitmetele kohalikele artistidele nagu näiteks 2 Quick Start ja Ska Faktor, on lavale astumas ka sellised publikulemmikud nagu eestlaste hulgas menukas legendaarne Soome kultuspunt Dingo ja tõelist Saksamaa õllefestivalide hõngu sel aastal Saaremaa kadakate vahele toov Münchenist pärit Saragossa Band, mis on lubanud anda neile omase värvikireva ja lõbusa show, kust ei puudu kindlasti ka tolle 70 ja 80-ndatel ilma teinud suurepärase peobändi parimad hitid, mille saatel päris paljud on omal ajal diskosaalides tantsu vihtunud.

Õlletoobri mängib aga avatuks Kuressaare Linnaorkester, misjärel kell 16 algab Kuressaares SuureTõllu ja Pireti skulptuuride juurest uhke rongkäik läbi linna Õlletoobri uude asukohta Upal. Joogipoolise eest vastutavad parimad kodu -ja välismaised õllemeistrid ning mõnusa istumiskoha, kus muusikat nautida ja õlut rüübata, leiab festivalil kindlasti igaüks, asugu see siis kas festivali pealava juures, õlletelgis või Suure Tõllu pubis.

Kui varasematel aastatel on Õlletoober toimunud Leisi vallas, siis sel aastal Saaremaa õllefestival kolinud lähemale Kuressaare linnale ja on koha sisse võtnud Suure Tõllu puhkeküla territooriumil, mis on linnast paraja jalutuskäigu kaugusel. See annab võimaluse peolt läbi astuda ka kõigile neile, kes seda siiani just ebasobiva vahemaa tõttu teha pole jõudnud.

„Õlletoober on ennast läbi aastate kinnitanud kui üht toekamat ja elujõulisemat festivali Saaremaal ning nende aastate jooksul on jäädud truuks oma deviisile – Üks lihtne pidu. See on koht, kus õllekapa taga saavad kokku vanad ja uued sõbrad, kuulatakse mõnusat muusikat ja tuntakse sundimatus õhkkonnas ennast lihtsalt hästi,“ lausub Õlletoobri peakorraldaja Janek Reimal. „Võib öelda, et meil on nende aastate jooksul kenasti läinud, sest meil on ikka olnud parimad peokülalised ja kõige tublimad õllemeistrid. Ei need jää tulemata ka sel korral, sest lisaks kontsertidele ja kõikvõimalikele muudele lõbustustele, valitakse Õlletoobrile omaselt ka Saaremaa parim koduõlu. Meie sügav kummardus kuulub kõigile neile, kes pole pidanud paljuks võtta nii lähemalt kui kaugemalt ette teekond, et pidada maha üks tubli ja ehedalt saaremaine pidu.“

Saaremaa õllefestival Õlletoober toimub 15.-16. juulil Kaarma vallas, Suure Tõllu puhkekülas. Väravad avatakse reedel kell 16.00 ja laupäeval kell 12.00.