Olen puhkusel. Luban igaühel endale saata vaid ühe e-maili. Kui saadate rohkem, kustutan neid suvaliselt, kuniks igaühelt jääb alles vaid üks. Nii et valige targalt ja pange tähele, et olete mulle juba ühe e-maili saatnud.

Olen kontorist eemal ja naasen järgmisel nädalal. Mul on nii telefonile kui e-postile suisa naeruväärselt hea ligipääs, aga ma kinnitan teile, et ma päris kindlasti ei kavatse kumbagi kasutada töö eesmärgil.

Viibin kaks nädalat palgalisel puhkusel. Kui naasen, viibin sealt edasi palgalisel tagasitulekul. Selle palgalise tagasituleku esimese nädala vältel tegelen kõigi teie probleemidega tempos, mis mulle sobib. Hoiatan juba ette, et see tempo ilmselt teile ei sobi.

Viibin kontorist eemal. Kui tagasi tulen, kustutan viivitamatult kõik teie e-kirjad.

Olen kontorist eemal. Mul on küll mobiiltelefon, aga ma ei anna teile numbrit. Kui suudate selle ise kusagilt välja ajada, siis vastan teie kõnele.

Viibin puhkusel. Hädaolukorra puhul helistage kas 112 või 110.

Viibin puhkusel ja mind asendab (kolleegi nimi). Palun kõigi oluliste asjadega pöörduda tema poole. Kui tegu pole olulise asjaga, siis küsige endalt, miks te üldse mulle kirjutate.

Viibin koolitusel. Kui naasen, ärge oodake mingit tulemuste paranemist.

Olen küll puhkusel, aga tööst üle ujutatud. Ilmselt mingist tööst, mille teie olete mulle andnud. Nii et kui tegu on järjekordse lisaülesandega, olge kena ja kutsuge oma e-mail viivitamatult tagasi.

Olen puhkusel, ära sega.