Raamatu peategelane on 27aastane reklaami- ja teletöötaja, kes on rahulolematu nii oma tööeluga kui ka suhetega pere, sõprade ja elukaaslas(t)ega. Ühel hommikul pärast sõprade korraldatud üllatussünnipäeva Tallinna vanalinnas ärkab ta Uus-Meremaa haiglas voodi külge aheldatuna, käeraudade jäljed randmetel. Tagasivaated romaani esimeses pooles ja tulevikukaemused teises muudavad lugemise pingeliseks ja põnevaks ning paljastavad järk-järgult sünge saladuse peategelase minevikust.

„Olgugi et teost võib pidada seiklusromaaniks, siis minu jaoks räägib see peamiselt iseendaga leppimisest ja enesearmastuse otsingutest. Olen iseenda vastu minevikus üsna karm olnud ja seadnud endale pidevalt uusi tingimusi: et kui ma oleksin edukam, seltskondlikum, paremas füüsilises vormis või teeniksin rohkem, et siis oleks elu elamist väärt. See, et ka praegust ajahetke võiks nautida ning väärtustada, ei tulnud mulle pähegi,” ütles autor.

Näitleja Märt Avandi sõnul on teosel võluv omadus olla lihtne ja samas kaugelt mitte triviaalne või pealiskaudne. „Lugu on paeluv, ei teki kohta, mille peaks „läbi närima” lootuses, et jälle huvitavamaks läheks. Peategelase Tekla tee on väga traagiline. Taolist lugu oleks lihtne serveerida eluvõõralt, kannatavalt ja huumorita. Margus on väga vaimukas, tark ning tundlik ja irooniline ühteaegu. Ja lihtsalt väga sõnaosav ja leidlik oma võrdlustes ja näidetes. Traagiline lugu ilma kannatamiseta - väga võluv.”

Kirjanik Eia Uus peab teost ajasturomaaniks. „Iga lugeja teab oma elus selliseid inimesi nagu need tegelased - või on ta keegi neist ise (olnud). Kvintessents tänapäeva eludest, valikutest. Pahviks lööb aga Margus Karu keelekasutus. Ta tabab olukordade ja inimeste nüansse nii ootamatus ja täpses sõnastuses, et lugedes tundub, nagu oleks just need väljendid su igapäevasest keelekasutusest puudu olnud,” sõnas Uus.

Kirjanik Sass Henno hinnangul on see lugu kõigile, kes on elus tundud end kõrvalejäetuna - lugu kõigile, kes tahavad, et poleks enam valus.

Reklaami- ja telemees Olav Osolin on öelnud, et juba ainuüksi fakt, et Margus Karu romaani peategelane on reklaamiagentuuri töötaja, lennutas ta lugemishimu taevasse. Ning lisas, et see, mis Teklaga edasi juhtuma hakkas, tuhmistas ka tema kõige värvikamad unenäod.

Margus Karu esikromaan „Nullpunkt” tõusis kohe ilmumise järel 2010. aasta kevadel müügiedetabelite tippu ning juba samal sügisel arvati see soovitusliku koolikirjanduse nimekirja, kust praeguseks on jõudnud põhikooli kirjandusõpikutessegi. Tänaseks on teose ainetel valminud mängufilm, teleseriaal ning ka lavastus.