Raamatu tarbeks tegi oma esimese reisi naine 2012 aastal Tšernobõli, käis siis Lätis, leedus, Eestis, Ida-Saksamaal, Poolas, Ungaris, Tšehhis ja Slovakkias ja mitmel pool mujal, riskides nii kiirituse, vabadusekaouse ja oma tervisega külmas Ida-Euroopas, hiilides kaadrite saamiseks mööda magavatest valvuritest, ukerdades põõsastes ja varjates end nurgatagustes.

"Mitte paljud avastajad ei seikle Venemaale, kus reeglid on väga teistsugused, paigad rangelt kaitstud ja sõjaväe kohalolu tajutav kõikjal," kirjeldab ta Daily Mailile oma seiklusi.

"Vahelejäämisel on tõsised tagajärjed. Meil õnnestus püsida varjatult kogu reisi, aga kolmandal päeval sai meie hea õnn otsa, kui ülisalajase radaribaasi juures olime - nägime seda, liikusime selleni, aga mõni meeter enne jõudsid meieni sõjaväelased, kes polnud sugugi rõõmsad ega mõistvad," kirjeldab naine piltide saamiseks tehtut. Pärast mõningaid läbirääkimisi õnnestus fotograafil ja tema kaaskonnal reisi siiski jätkata.

Tulemused on Daily Maili vahendusel nähtaval. Eestis on naine pildile püüdnud hüljatud jõusaali ning Patarei vangla operatsioonitoa.