Žürii otsuse kohaselt tõi Siiri Vallnerile võidu selged ideed, kohatunnetus, tundlik materjalikäsitlus, detailidesse süvenemine, aktiivne ja edukas osavõtt avalikest konkurssidest, pedagoogitöö ja arhitektuurielu tutvustav avalik tegevus.

Vallneri tööde enamik on avalike konkursside võitudena saadud, mis on võimaldanud tal tegeleda buumipressingust sõltumatu arhitektuuriga. Tema tegevus arhitektuuris on silmapaistvalt omanäoline ja tervikut haarav, nii projektides kui kirjatöödes.

Noore arhitekti preemia anti välja esmakordselt ja eesmärgiga tunnustada eesti noorte arhitektide innovaatilist ja loovat mõtlemist. Preemia algataja on Heldur Meerits ning auhinnaks on maailmareis Go Travelilt väärtuses 70 000 krooni.

Eesti Arhitektide Liidu üldkogul anti üle ka teenetemedalid. Parim publitsist 2008 on Margit Mutso arhitektuuri mitmekülgse ja laiahaardelise kajastamise eest. Margit Mutso on 7 arhitektuurifilmi "MAJA 2002-2007" käsikirjade autor ning tõstatanud meedias korduvalt mitmeid linnaehituslikke probleeme. Parim tellija 2008 on Tartu linn ja linnaarhitekt Tiit Sild innovatiivse ja kõrgekvaliteedilise arhitektuuri edendamise eest - Lotte lastead (arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil); korterelamu Emajõe ääres Karlova külje all (arhitektid Thomas Pucher ja Alfred Bramberger); Tartu hotelli juurdeehitus (KOKO arhitektid); Kroonuaia kool (arhitekt Ralf Lõoke); Eesti Rahva Muuseum (arhitektid Tsuyoshi Tane, Dan Dorell, Lina Ghotmeh); Tigutorn (arhitektid Vilen Künnapu, Ain Padrik) ning Tartu Spordimaja (arhitektid Eero Palm, Moonika Liias).