Johannese kooli kokkadelt Rosmal
Kohupiima-kõrvitsakook 10–12-le

Vaja läheb

Põhi ja kate:
130 g võid
3 dl täistera-speltajahu
1 tl soodat
1 tl sidrunhapet
1 dl suhkrut
100 g maitsestamata jogurtit, hapukoort või keefirit 1 muna

Täidis:
350 g 10% kohupiima
150 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
150 g jämedalt riivitud kõrvitsat
kaneeli

Valmistamine


Kuumuta pöördõhuga ahi 160 kraadini või tavarežiimil ahi 180 kraadini. Sulata või. Sega jahu sisse sooda, sid- runhape ja suhkur. Lisa jahusegu sulatatud võile ja sega. Eralda 1/3 saadud purust katte jaoks. Lisa ülejäänud 2/3 puru hulka jogurt, hapukoor või keefir ja muna, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi põhjale.


Täidise tarvis sega kohupiim hapukoore, munade ja suhkruga. Sega hulka jämedalt riivitud kõrvits ja mait- sesta kaneeliga. Vala täidis põhjale ning raputa peale eelnevalt kõrvale pandud purukate. Küpseta umbes 40 minutit. Kook on valmis, kui tikuga katsudes ei jää tainas enam tiku külge. Jahuta kook enne serveerimist täielikult.